Tre matchbollar för Högsbo

Tre matchbollar för Högsbo

Nykomlingar i ligan, slagit ut mästarna Luleå Basket i en kvartsfinal och nu tre matchbollar mot rutinerade EOS från Lund i semifinal. Visst ska vi vara ärliga och säga att vi har slagit alla förväntningar vi hade inför vår första säsong i ligan.

Högsbo spelar just nu inspirerat och snabbt. Men framförallt spelar vi som ett lag. Vi kämpar för varandra och för varje boll, och det är väl det som händer när man inte har någonting att förlora?

Med ett publikrekord på närmare 1000 personer i ryggen kunde Högsbo idag knipa åt sig den andra vinsten på hemmaplan med periodsiffrorna 21–17, 17–12, 25–14, 7–21.

Högsbo fick idag, till skillnad från första matchen, jobba sig metodiskt till sin ledning. Och det var egentligen inte förrän i slutet av tredje perioden som den där betryggande 20-poängsledningen infann sig. Men man ska aldrig slappna av för mycket. Som periodsiffrorna visar var det stolpe ut för Högsbo medan EOS sakta men säkert kunde äta upp den där ledningen. Visserligen kom de aldrig hela vägen, men ett helt Gothia Arena satt som på nålar sista tre minuterna av matchen.

I EOS gjorde Louise Noaksson vad hon brukar och spelar ett bra försvar på Högsbos Tiasha Gray, Ida Tryggedsson Preetzman med sina 18 poäng visade upp ett grymt skytte likväl som Lea Scott (18p). Dubravka Dacic spelade 28 minuter och gjorde 10 poäng under dessa.

I Högsbo då? Tiasha Gray poängbäst med sina 18p, tätt följd av Alexis Hyder, Cayla McMorris och Hanna Johansson på 11p vardera.

Nu väntar första matchbollen av tre nere i Lund. Det kommer bli oerhört tufft och EOS kommer gå in i matchen med allt de har och med sin publik i ryggen kommer det krävas mycket av Högsbo för att inte ryckas med.

Coach Robin om kvällens match:
”En fantastiskt inramning av andra semifinalen där vi skapade ett ganska tryggt försprång inför sista perioden. Där tycker jag vi fortsätter vara bra defensivt men har svårt att lägga i bollen vilket gör att Eos kan trycka upp tempot och knappa in. Vi tar med oss 2-0 i matcher och vet att vi har tre bra chanser att ta sista matchen. Tack alla som kom och stöttade oss!
Go LIONS!”

 

 

Sponsorer och partners