Tuff vinst!

Tuff vinst!

Vi börja med att missa lite enkla lägen medan Wetterbygden satte sina och kunde gå upp i ledningen 8 – 12 efter 5 minuter. Det var först i minut 7 som vi för första gången gick upp i ledning 15 – 12 och sedan kunde utöka och vinna perioden med 21 – 16.

Andra perioden böljade lite mer som matcher brukar göra där vi ledde med 10 ett tag och Wetterbygden tog ner det till 7 poäng osv. Men till slut så kunde vi åter utöka ledningen till 43 – 32 efter att ha vunnit perioden med 22 – 16.

I början av tredje perioden spelare vi bra försvar som gör att vi kan gå ifrån till 49 – 32. Många trodde nog att det skulle fortsätta i den riktningen, men tyvärr så slappnade vi av och Wetterbygden kommer tillbaka. Ledningen var åter under tvåsiffrigt 63 – 54 med 1 minut kvar av tredje. Då gör vi 5 – 2 och lyckas vinna även tredje perioden med 1 poäng.

I fjärde så fortsätter mönstret ifrån tredje perioden ända till minut 37 då vi slarvar lite och missar skotten. Wetterbygden däremot sätter det ena skottet efter det andra och vädrar blod. Men som tur är så tar vi oss samman och lyckas hålla undan till vinst med 81 – 74. Starkt att vinna trots att vi förlorar sista perioden med 13 – 18.

Coach Enjebo tyckte efter matchen: “Viktig vinst ikväll mot ett starkt kämpande Wetterbygden. Kul att se Moa och Kristina göra bra ifrån sig, trots få minuter. Det blev vinst och det ska vi vara glada för. Vi vet och känner att vi behöver steppa upp och dominera matcher som denna. Det ska aldrig behöva bli nervöst i slutet, vilket gäller både i anfall och försvar. Nu väntar sista matchen i Eurocup till vecka, innan vi åter spelar i Basketligan dam. Då rör det sig om två hemmamatcher på två dagar. 14/12 mot Visby och 15/12 mot Uppsala innan juluppehållet som vi ser fram emot.”

Vi syns väl 14/12?

Sponsorer och partners