Tufft för Telge

Tufft för Telge

Efter 72-50 för A3 i semi 1 och tillhörande matchbild, är tufft ingen överdrift. A3:s försvarsspel var strålande med aggresivitet och aktiva händer – där har Telge fått att fundera på.
Hemmaplan, publikstöd och lärdomar hoppas Telgecoachen Viktor Bengtsson ska göra söndagsmatchen jämn.

– Nu vet vi vad vi måste fokusera på och vi har fått känna på den högre nivå som det inneär att spela mot A3, säger Bengtsson.

Man kan prata om pick-och-rull, zonförsvar och offensiva returer, som man gärna gör i basketen, men ibland är det lättare med bara matematik. Om Telges försvar skulle kunna hålla A3 på bara 62 poäng istället för 72, så gäller detta:
Om Klara Lundquist gör 19 poäng som senast och Ellen Åström gör 10 igen, så återstår 33 poäng för att Telge också når 62. Om vi då antar att Telge spelar på fem spelare, förutom Klara och Ellen, så skulle de fem behöva “snitta” nästan sju poäng. Då är det klart att det måste komma mer än fem poäng från Deanna Weavers händer. Skulle hon göra 24, som hon gjorde i matchen mellan de här båda lagen den 30:e december, så återstår bara nio för de andra. Då kan det gå även om A3 gör 72 igen.

En seger för Telge skulle bära bragdens stämpel.

Men Högsbo slog ut Luleå och Eos slog ut Alvik…….

A3 har bara förlorat en enda match i SBL den här säsongen och det säger väl det mesta.

Sponsorer och partners