Uppsala är nöjda med insatsen trots förlust mot Luleå

Uppsala är nöjda med insatsen trots förlust mot Luleå

I dag spelade Uppsala Basket säsongens rosa match mot regerande mästarinnorna från Luleå Basket. Låt oss inleda med att citera från UNT´s sportchef Mathias Rutegård intervju med Uppsalafostrade Luleåspelaren Chioma Nnamaka inför matchen: -”Ett blivande mästarlag (?) i Luleå mot ett orutinerat nybygge i Uppsala Basket. Lördagens match kan väl egentligen bara sluta på ett sätt? ”De har det lite tufft som lag”, säger Luleås Chioma Nnamaka.”

Det blev som väntat, en seger till Luleå, men inte alls på det sätt som många väntat sig. Som Allis Nyström uttryckte det till radiosporten i en intervju med Chiomas storasyster Azuka efter matchen: -”Det blev tuffare än förväntat”.

Luleå Basket spelade hem matchen med 14 poäng (67-81), men det var inga stora marginaler. Utslaget på fyra perioder rör det sig om 3,5 poäng per period. Det var ungefär så det såg ut också. Med Uppsalaögon sett avlöpte perioderna med -2, -5, -6 och -1 poäng. Inga stora run utan fler bollinnehav och ett effektivare utnyttjande av bollinnehaven avgjorde matchen. Luleå vann naturligtvis kampen i färgen både poängmässigt och i returtagningen, men vi dominerade från trepoängslandet. Dubbelt så många försök och med bra träffsäkerhet. Vi på läktarna tyckte lite synd om födelsedags”barnet” Lina Claesson, som fick flera öppna bra lägen och tog bra skottförsök, men där korgarna inte var på Linas sida.

Uppsala gjorde sin bästa match hittills för säsongen, ett aggressivare och effektivare försvarsspel utan respekt för det motstånd vi mötte, samtidigt som vi var med och kämpade om returerna på ett helt annat sätt än i tidigare matcher. Det blev lite för många turn-overs för att vi ska vara nöjda, men som coach Janne Hänninen sa efter matchen: -”Det är svårt när motståndarna är större, men hela laget gjorde det riktigt bra i dag.”

Som vanligt sticker Agnes Nordströms insats ut, poängbäst i matchen med 21 poäng, 7 returer och 3 assist samt 10 av 10 satta straffkast. Starka prestationer också av Ellinor Holmberg och Erica Iderstål. Alla tjejer var med på plan och bidrog på sitt sätt.

Tillsammans med kampen mot Luleå Basket ställde vi idag också upp i kampen mot bröstcancer inom ramen för Rosa Oktober. Det lotteri vi anordnade sålde slut och behållningen går odelat till Bröstcancerföreningen Kungsängsliljan.

För Uppsala väntar nu en vecka att spela ihop laget med våra nya tillskott, Louise Skyttevall (sjuk idag) och Shereen Sutherland (anländer Uppsala 23:e), innan vi vänder söderut mot Huskvarna för match mot nykomlingen Wetterbygden Sparks. Ett lag vi aldrig fick möta i kvalet om en plats i SBL i våras, då både de och Högsbo Basket flyttades upp, samtidigt som vi fick behålla vår plats utan att behöva spela om det.

Till matchens färgstarkaste lirare utsågs Agnes Nordström och Maria Felixová och tilldelades en liten uppskattning för sina insatser i en målarfärgsburk från Färgexperten i Uppsala.

Vi beklagar att den officiella statistiken skiljer sig från matchprotokollet i den mån att de sista 8 poängen i 1Q registrerades i 2Q. Med hänsyn taget till det slutade matchen 67-81 efter periodsiffrorna 20-22, 14-19, 16-22 och 17-18.

Poänggörare Uppsala Basket: Agnes Nordström 21, Ellinor Holmberg och Erica Iderstål 17 var, Louise Ovner 5, Neramou Jeng 4 samt Elin Ekdal 3.

Poänggörare Luleå Basket: Allis Nyström 17, Precious Hall 14, Anna Barthold 13, Chioma Nnamaka 11, Maria Felixová 10, Michaela Houser 9, Felicia Camara-Ponturo 3 samt Elin Lomgren och Fanny Mosesson 2 var.

Text: Christer Hagberg

Foto: Daniel Carlstedt

Sponsorer och partners