Uppsala vs Luleå i ett rosa oktober

Uppsala vs Luleå i ett rosa oktober

På lördag 20:e oktober kommer regerande svenska mästarinnorna till Uppsala. Då ställer vi i Uppsala Basket upp för två matcher i en, dels matchen i SBL´s grundserie mot Luleå Basket, dels tillsammans med bröstcancerföreningen Kungsängsliljan i matchen för Rosa Bandet mot bröstcancer.

Luleå Basket är inte bara regerande mästarinnor. Föreningen har spelat hem de fem senaste årens SM-guld till Luleå. Hur årets upplaga står sig i konkurrensen i SBL återstår att se. Luleå har endast hunnit med två matcher än, båda mot säsongens nykomlingar, som slutade i komfortabla segrar. Wetterbygden Sparks tvålades till ordentligt i Huskvarna med 49 poäng, medan Högsbo Basket bjöd bättre motstånd i Luleås hemmaborg. Luleå har också hunnit med två tävlingsmatcher i EWBL, som också slutade i bekväma segrar.

Luleå har förnyat kontrakten med stöttespelarna Anna Barthold, Allis Nyström och ”vår” Chioma Nnamaka. Den amerikanska guardduon har bytts ut mot Precious Hall och Michaela Houser. Houser har fostrats i samma college (Purdue), som tidigare Sallénlegendaren Erika Valek. På forwardsidan har man värvat Chastity Reed, som liksom Chioma spelat i WNBA. Ny på centerpositionen är slovakiskan Maria Felixová, som var lagkamrat med Kadidja Andersson i slovakiska Ruzomberok säsongen 2011/2012. Efter den första ligaomgången togs Reed ut i veckans lag av basketligandam.se och utsågs till MVP av eurobasket.com, medan Houser togs ut i veckans lag för vecka 42.

Förlusten i Umeå sved naturligtvis i skinnet på Uppsala Basket. A3 är ett bra lag, inte tu tal om det. När de dessutom får ett flyt i sitt spel är de svårslagna, men vi har spelare och spelidéer för att prestera ett bättre motstånd. Vi vet att vi är ett kort lag och har försökt anpassa spelet efter det med snabb och aggressiv basket. Nu räckte det inte den här gången och vi förlorade återigen matchen under korgarna. Av de hittills tre spelade matcherna har vi förlorat returtagningen med 120-80 och poäng från färgen med 168-80. Nu är förstärkningar på ingång. Tidigare i veckan skrev vi kontrakt med Shereen Sutherland, som är en powerforward på 188 cm. Shereen anländer till Uppsala i mitten på nästa vecka. Om allt pappersarbete går som det ska kan hon förhoppningsvis vara spelklar till nästa match i Huskvarna.

Med ett i det närmaste nytt lag är det helt naturligt att lagspelet inte sitter ännu till 100%. Agnes Nordström har gjort gedigna prestationer och leder vårt lag på alla fronter. I Umeå klev även Neramou Jeng fram med en helt godkänd insats offensivt.

Vi har nu lagt de tidigare insatserna i säsongens SBL bakom oss och ser i stället fram emot att möta ett riktigt bra lag på lördag, tillika guldaspiranterna från Norrbotten. Matchen är dessutom ett bidrag i Rosa Oktober tillsammans med bröstcancerföreningen Kungsängsliljan, som är med på plats.

Vi gratulerar också Lina Claesson, som fyller 21 år på själva matchdagen.

Sponsorer och partners