Utjämnat! 1-1 i matchserien

Utjämnat! 1-1 i matchserien

Vad ska man säga? Det var så otroligt nära att knipa den där andra åtråvärda vinsten. Men A3 klamrade sig fast som en igel och kunde till slut vinna med fyra poäng.

Det var som uppdukat för basketfest i Gothia Arena i lördags. Fullsmetat med människor, den ena mer galen än den andra, och att inte känna nerver i det läget är omänskligt. Det blir en enorm ljudnivå i hallen när 1100 personer skanderar “defense” tillsammans.

Att A3 skulle komma revanschsuget visste vi och det kändes verkligen då lagen likt förra matchen följdes åt. Efter 17 spelade minuter hade Högsbo ändå skapat sig en ledning med 12 poäng som A3 snabbt åt upp. Och man gick till halvtidsvila med 40-36.

Tredje perioden startade bra för Högsbo som fick ett riktigt momentum och ledde till slut med 59-52 inför sista och avgörande perioden. Tyvärr räckte det inte hela vägen denna gången, men vi har stora chanser att sno tillbaka hemmaplansfördelen imorgon uppe i norr.

Robin Sandberg om matchen:
”Tuff förlust där det känns som att vi är i förarsätet hela matchen. Vi orkar inte riktigt hela vägen tyvärr och förlorar en tight match hemma. Vi tar med oss 1-1 och att vi varit med i 80 minuter totalt här vilket känns bra när vi går in i match 3 imorgon! Det ska bli roligt att spela direkt och då försöka släppa det som hände sist och nu prestera igen. Vi har gjort det bra i 2 matcher och kommer försöka spela på liknande sätt. Vi åker upp med en situation där det nu är bäst av 3 vilket jag gillar! Go LIONS!”

Highlights Högsbo – A3:
https://www.youtube.com/watch?v=MExt5Xo-PAw&feature=youtu.be

 

 

Sponsorer och partners