Veckans Lag: Omgång 12

Veckans Lag: Omgång 12

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag från omgång 12 som inkluderar mellandagsmatcherna samt årets två första matcherSiffran i parentes är för vilken gång spelaren är uttagen till Veckans Lag säsongen 20-21.

Emma Stach, A3 Basket Umeå (2)

A3 Basket Umeås har spelat två matcher i omgång 12 med medverkanden i SVT, och A3:s tyska guard Emma Stach visade sig verkligen från sin bästa sida för TV-publiken när hennes Umeå tog dubbla segrar mot Visby och Uppsala. Mot Visby blev det vinst med 84-80 där guarden var poängbäst i matchen med 32 poäng, 4 returer och 2 steals när hon sköt 67% (6/9) från trepoängsland och mot Uppsala blev det 22 poäng, 7 returer och 4 assist. En sammanlagd effektivitet på hela 54 inräknat bägge matcherna och imponerande 70% (7/10) från trepoängslinjen!

Emma Häger, Mark Basket (1)

Marbo gjorde igår onsdag första matchen sedan julledigheten, men det har knappast varit någon större ledighet för klubben eller spelarna som genomgått en större spelaromsättning. Fem spelare har lämnat, men det innebär nya chanser för andra i laget och större möjligheter, och då har flera Mark-spelare tagit chansen när den kommit. En av de som tagit chansen var Emma Häger som stod för sin karriärsbästa poängnotering i SBL och en riktigt stark insats när hon på bortaplan mot seriesuveränen Alvik Basket gjorde 14 poäng, tog 7 returer och tog 2 steals.

Ace Harrison, Visby Ladies (3)

Visby verkar ha börjat hitta formen när man spelat jämna matcher mot både Högsbo (89-91) och senast även mot A3 (80-84) där den amerikanska forwarden Ace Harrison har varit lika bidragande som hon varit formstark. Ingen spelare har hittills fler double-doubles än Harrison som på de tio matcher stått för sex stycken, och mot A3 basket kom den sjätte när hon levererade 19 poäng, 10 returer och 7 assist samt 2 steals. 3 assist ifrån en triple-double!

Alexis Hyder, Högsbo Basket (3)

Alexis Hyder är en av ligans största profiler och har blivit utsedd till Årets Center i ligan tidigare, och det är en titel hon gjort sig välförtjänt av och som hon visar att hon är i jakten för att återta. I Högsbos 96-65-seger mot Wetterbygden Sparks stod den amerikanska centern för 20 poäng, 15 returer och 5 assist.

Linn Larsson, Mark Basket (1)

Mot obesegrade serieledarna Alvik kom Mark till spel med ett ungt och helsvenskt lag efter turerna runt juletiderna där tre amerikanskor och två svenska spelare lämnade laget. Linn Larsson imponerade i Åkeshov när hon stod för en double-double med karriärsbästa 14 poäng och 12 returer i SBL. Chanser får man inte, chanser tar man, och Linn Larsson tog chansen.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör