Veckans Lag: Omgång 15

Veckans Lag: Omgång 15

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag från omgång 15. Siffran i parentes är för vilken gång spelaren är uttagen till Veckans Lag säsongen 20-21.

Matilda Ekh, Luleå Basket (2)

Det är inte många dagar kvar till att Matilda Ekh skall åka ner till Kreta för att spela den sista EM-kvalmatchen med seniorlandslaget, och om argumenten redan var starka för hennes medverkan i landslagstruppen tidigare så är de nu ännu starkare efter Ekhs insats i ICA Maxi Arena. Mot Visby Ladies stod den 18-åriga Ekh för sin karriärsbästa poängnotering hittills med 27 poäng när Ekh sköt 6 av 7 från trepoängslinjen och dessutom stod för 7 assist och 4 returer.

Chanelle Molina, Norrköping Dolphins (2)

Det är ett tag sedan Norrköping gjorde en dålig match, och detsamma gäller Chanelle Molina som på nytt visat att hon är en stor tillgång för delfinerna. Mot Södertälje tog Norrköping kontroll över matchen från första sekund och frågan är om matchen inte redan var avgjord efter en period när ställningen var 13-31 fördel Norrköping. 24 poäng, 10 returer och 6 assist noterades den amerikanska guarden för, och i Norrköpings andra match i omgången mot A3 Basket Umeå stod Molina även där för en stark insats med 19 poäng och 3 steals.

Edessa Noyan, Södertälje BBK (2)

När man ser Noyan spela på sin högstanivå får man ofta påminna sig själv om att hon bara är 16 år fyllda och gör sin första ligasäsong, för både fysiken och kvalitén hon besitter vittnar om något annat. I Södertäljes 72-62-seger på bortaplan mot Helsingborg hade Noyan en notering i kolumnen +/- på hela 21, överlägset bäst i Södertälje, när hon stod för 11 poäng och 7 returer. I Södertäljes andra match i omgången mot Norrköping blev det förlust med 78-108, men under de 15 minuter Noyan var inne på banan förlorade Södertälje enbart med 2 poäng. Ytterligare två vittnesmål om att Noyan har en väldigt ljus framtid framför sig.

Elin Ljunggren, Alvik Basket (2)

Hur hanterar man en spelare som är lika farlig nära korgen som utifrån? Det är svårt helt enkelt, och mot Helsingborg visade Elin Ljunggren att när hon kommer igång är oerhört svår att stoppa. 7 satta treor från Ljunggrens håll var det i GA-hallen när hon till slut landade på 26 poäng, 5 returer och 3 assist.

Ama Degbeon, A3 Basket Umeå (4)

Tyska Ama Degbeon gör sällan västerbottningarna besvikna, och i omgång 15 visade hon två gånger om att både hon och A3 Basket Umeå på allvar tillhör diskussionen om vem och vilka som kommer spela final. Veckan inleddes för A3 med bortamöte mot Mark Basket där segersiffrorna blev 89-64 och Degbeon levererade veckans första double-double med 16 poäng och 16 returer, och mot Norrköping i Umeås tighta 74-73-seger noterades Degbeon för en ny double-double med 13 poäng och 10 returer.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör