Veckans Lag: Omgång 4

Veckans Lag: Omgång 4

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag Omgång 4.

Alexa Middleton, IK Eos (2)

Alexa Middleton har precis som Eos imponerat under säsongsinledningen och när man gästade Uppsala under lördagen så låg favoritskapet klart hos Uppsala enligt SBL:s följare på Instagram i en omröstning. 28 poäng, 6 returer, 5 assist och 3 steals från den amerikanska guarden var en stor del i att Eos kunde ta sin tredje seger på säsongen efter slutresultatet 67-61. 28 poäng innebär att Middleton med sina 104 poäng på fyra matcher nu är skytteligaledare och snittar därmed hela 26 poäng per match.

Klara Lundquist, Alvik Basket (2)

Högsbo och Alvik gjorde upp i ett riktigt hett möte i Gothia Arena där det skulle bli dramatik och matchen avgjordes precis som ett toppmöte ska avgöras, i matchens slutsekunder. Klara Lundquist har så många gånger tidigare bevisat vilka kvalitéer hon sitter på och fortsätter att påminna oss gång på gång om vilken spelare hon är. Mot Högsbo blev det 18 poäng, 6 steals, 6 returer och 7 i +/- när Alvik vann med 72-70 i nagelbitaren mot Högsbo.

Gintare Mazionyte, A3 Basket Umeå (1)

På grund av både smitta och skador reste ett decimerat A3 från Västerbotten till Visby under måndagen i omgångens TV-match, och i halvtid var det bara två poäng som skiljde lagen åt innan Umeå steppade upp och tog matchens taktpinne i egna händer i den tredje perioden där Mazionyte hade en avgörande roll. Slutfacit för litauiskan i Visby landade på 19 poäng, 15 returer, 6 assist och 5 steals när A3 Basket Umeå segrade med slutsiffrorna 80-61.

Anna Dahl, Södertälje BBK (1)

Södertälje BBK stod för sin bästa insats för säsongen när man gjorde 100 poäng mot Mark på bortplan och hela fyra spelare gjorde över 20 poäng. En av dem var Anna Dahl som stod för sin högsta poängnotering i sin SBL-karriär hittills med 21 poäng, matchbästa 11 returer och 4 assist vilket gav ehnne en total effektivitet på hela 35.

Erika Davenport, Norrköping Dolphins (1)

Norrköping går från klarhet till klarhet och så även forwarden Erika Davenport. När Norrköping segrade med stor marginal, 83-57, mot Wetterbygden var Erika Davenport som i delfinernas förra match av betydande vikt i både offensiven och defensiven. Mot Wetterbygden noterades amerikanskan för 21 poäng, 14 returer och 3 assist samt hela 31 i +/- och 31 i effektivitet.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör