Veckans Lag V. 2

Veckans Lag V. 2

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag.

 

Sofia Hägg, Telge Basket (1)

Efter att ha gått på pumpen i premiäromgången mot Högsbo Basket på hemmaplan så var Telge uppenbart revanschsugna och vann med besked på bortaplan mot Wetterbygden. 55-80 blev slutresultatet och Sofia Hägg som spelade förra säsongen i Wetterbygden blev med 13 poäng en av matchens bästa spelare. Släkten är värst.

 

Leslie Robinson, Norrköping Dolphins (1)

Många trodde nog att det skulle bli en någorlunda lätt uppgift för Norrköping att åka till Uppsala efter att ha besegrat Visby i omgång ett med stor marginal, men så blev det icke. I halvtid ledde Uppsala med fem poäng, men till slut kunde Norrköping jubla efter segersiffrorna 62-52. Poängbästa delfinen var Leslie Robinson som stod för 15 poäng, 12 returer och 4 steals.

 

Paula Juhlin, Alvik Basket (1)

Full fart framåt var det som gällde för Alvik på bortaplan mot Mark där hemmasupportrarna fick se sitt Mark besegras med 67-98 och tre gröna spelare i Paula Juhlin (33p), Janel McCarville (28p) och tidigare Mark-spelaren Elin Ljunggren (26p) tillsammans noterades för smått ofattbara 87 poäng (!) vilket troligtvis är högsta sammanlagda poängnoteringen för tre spelare någonsin. Paula Juhlins 33 poäng, 2 steals och 2 assist räcker gott och väl till hennes första plats i Veckans Lag säsongen 2019-20.

 

Alyssa Lawrence, A3 Basket Umeå (1)

Veckans match var ju givetvis SVT-sända Umeå – Luleå där de flesta riktade sina blickar i veckan. Det blev en jämn tillställning men det något mer söderbelägna laget var det något mer starkare laget och Umeå såg till att vinna säsongens första norrlandsderby med 76-73. Alyssa Lawrence som gör sin andra säsong i björkarnas stad levererade 16 poäng, 3 steals och 4 assist i västerbottningarnas första SBL-match på säsongen.

 

Mary Goulding, IK Eos (1)

Nya Zeeländska Mary Goulding fick vara med och uppleva hur en match kan svänga både höger och vänster när hennes Eos besegrade Visby på ön med 75-84. Mary Goulding tillsammans med Dubravka Dacic hade huvudrollerna när skåningarna tog säsongens första seger och 25 poäng samt 2 steals blev det statistikmässiga facit för Goulding.

Sponsorer och partners