Veckans Lag: Vecka 11

Veckans Lag: Vecka 11

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag Vecka 11Siffran i parentes är för vilken gång spelaren är uttagen till Veckans Lag säsongen 20-21.

Klara Lundquist, Alvik Basket (5)

Obesegrade Alvik gästade Norrköping som inför måndagsmatchen på SVT inte hade förlorat på hemmaplan och en svit skulle vara till sin ända. I halvtid var det helt lika med 27-27, men i andra halvlek tog Klara Lundquist taktpinnen och såg till att det inte var Alviks svit som skulle brytas. Ligans hetaste svenska spelare råder det inget tvivel om att hon är just nu, och 29 poäng, 3 returer och 2 steals försvagar knappast 21-åringens aktier när Alvik segrade med 70-58.

Ceejay Nofuente, Högsbo Basket (3)

Högsbo var ille ute när man gästade Visby i veckan, och med under två minuter kvar ledde gotlänningarna med 89-84, och mycket pekade på att Högsbos bortaresa till ön skulle sluta med torsk. Då tog Nofuente på sig hjältecapen och såg till att ta Högsbo ur den knipa man satt i. När Högsbo var i poängbehov såg hon till att ta sig till straffkastlinjen där hon inte är något annat än säkerheten själv och satte 13 av 13 straffkast i ICA Maxi Arena. 89-84 blev till 89-91 och Ceejay Nofuente var tveklöst matchens lirare med 30 poäng, 8 returer, 5 assist och 4 steals.

Ace Harrison, Visby Ladies (2)

Även om det inte blev seger så stod Visby för sin bästa prestation över 40 minuter när man tog emot Högsbo Basket i ICA Maxi Arena. Ett 13-poängsunderläge i tredjeperioden såg man till att radera och hade det inte varit för en alldeles briljant Nofuente i Högsbo så hade man tagit sin tredje seger för säsongen. Förutom att hon avslutade den första halvleken med en buzzer beater-trea så var Ace Harrison den bästa spelaren hos Ladies och fortsatte hennes starka form när hon stod för en double-double för tredje matchen på raken med 23 poäng, 12 returer och 4 assist den här gången.

Janel McCarville, Alvik Basket (2)

Hade man fått en krona för varje backdoor-assist Janel McCarville slår så hade förtidspensionen inte varit många veckor bort. När Alvik befäste sin serieledning och tog sin tionde seger på tio matcher var Janel McCarville precis så dominant som bara hon kan vara, och då är det inte någon enorm poängskörd som ger henne den benämningen. Lagkamraterna gör poängen, McCarville skapar dem. McCarville noterades enbart för 3 assist i Stadium Arena, men den som såg matchen kan nog minnas minst 10, eller kanske 15 situationer där en assist inte hade varit orättvis att tillskriva amerikanskan. Oavsett vad så noterades McCarville för 15 returer, 7 poäng och 3 assist i Alviks 70-58-seger.

Miriam Forasté, A3 Basket Umeå (1)

A3 tog dubbla segrar i veckan med vinst mot Högsbo på bortaplan med 83-77 och mot Wetterbygden med 69-58 även där på bortaplan. Mot Wetterbygden var det länge dramatik, men Miriam Forasté har den senaste tiden visat framfötterna och gjorde det även i Huskvarna Sporthall när det krävdes av västerbottningarna. Forasté visade upp hela sitt register med såväl 3-poängsskytte, returtagning och and-ones i slutminuterna när matchen var långt ifrån avgjord och spanjorskans statistikrad lyder 11 poäng, 2 returer och 2 blockar där 9 poäng kom i matchens fyra sista minuter.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör