Veckans Lag: Vecka 11

Veckans Lag: Vecka 11

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Den här gången räknas matcherna både från vecka 51 och 52 då bägge veckorna inte var fulla spelomgångar. Här är Veckans Lag vecka 11.

Ceejay Nofuente, Högsbo Basket (4)

Nu när de allra flesta lagen spelat tio matcher var så är nog de flesta rörande överrens om att Högsbos Nofuente är den mest kompletta all-round-guarden i ligan. Efter halva grundserien spelad är Nofuente den spelare som snittar flest steals i SBL utöver de 15.6 poäng, 6.5 returer och 7 assist hon har i snitt hittills. I Högsbos 73-59-vinst mot Eos var Nofuente Högsbos bästa poänggörare, returtagare, stealtagare och assistmakare (!) med 27 i +/- 18 poäng, 9 steals, 7 returer och 7 assist. Totalt en effektivitet på 32.

Jaycee Coe, Visby Ladies (1)

Trots att Visby efter 10 omgångar fortfarande jagar första segern så andas det nog ändå lite optimism på ön. Coachduon från Visbys guldår 2005 i Anders Pettersson och Thomas Nordgren gjorde sin första match tillsammans på hemmaplan mot Alvik, och spelet var det bästa under säsongen även om det blev förlust med 66-77. Jaycee Coe imponerade i ICA Maxi Arena med sitt skytte som inte bara var högprocentigt, utan vid flera tillfällen pricksäkert även minst en meter utifrån trepoängslinjen. 21 poäng, 3 assist och 2 steals stod Coe för när hon var 7 av 11 (64%) från trepoängslinjen mot Alvik.

Shanity James, Alvik Basket (3)

En annan som imponerade i ICA Maxi Arena var Alviks Shanity James. James var överlägset matchens gigant och hade bara i halvtid gjort hela 18 poäng. Vid slutsignalen hade James gjort hela 34 poäng och tagit 13 returer, en nytt personligt rekord i kategorin poäng i en match för James då hon slog sitt tidigare rekord på 32 poäng (mot Uppsala, 15/3-2017). En insats och en seger som innebar att Alvik seglade upp till vad många nog anser minst sagt är en mer välförtjänt tabellplacering än den femteplats man hade inför matchen mot Visby.

Samantha Cooper, Wetterbygden Sparks (5)

Såväl de positiva adjektiven som superlativen som rättvist kan beskriva Coopers prestationer i SBL börjar ta slut, då hon i Wetterbygdens viktiga 75-66-seger mot Norrköping på hemmaplan stod för sin tionde double-double i Sparks tionde SBL-match den här säsongen. Och som så många gånger tidigare så är det knappast någon 10+10-rad, som inte är fy skam det heller, som Cooper står för, utan mot Norrköping gjorde kanadensiskan 20 poäng, tog 20 returer och 3 steals.

Anna Lundquist, Norrköping Dolphins (1)

Klara Lundquist är inte långt ifrån att göra sin SBL-comeback, men Anna Lundquist bevisade mot Wetterbygden att det finns mer än en Lundquist att frukta i serien. Att skjuta 86% från trepoängsland, eller 6 av 7 om man hellre ser statistiken från det perspektivet, är det få spelare som klarar av, men Anna Lundquist är en av dem. Totalt blev det 20 poäng för Lundquists del samt 2 assist och 1 steal.

Sponsorer och partners

Svenska Basketligan Dam