Veckans Lag: Vecka 12

Veckans Lag: Vecka 12

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Den här gången räknas matcherna både från kalendervecka 1 och 2 in då vecka 2 inte var en full spelomgång. Här är Veckans Lag Vecka 12.

Teniya Page, Norrköping Dolphins (2)

En som har inlett det nya årtiondet på bästa möjliga sätt är utan tvekan Norrköpings Teniya Page. I ICA Maxi Arena blev det en jämn match mellan Visby och Norrköping med slutresultatet 65-69 där Page var matchens gigant med 24 poäng och 4 assist. Mot Uppsala i veckan var amerikanskan precis som mot Visby återigen delfinernas bästa poängplockare med sina 16 poäng, 9 assist och 8 returer. Inte särskilt långt ifrån en triple-double.

Jaycee Coe, Visby Ladies (2)

På tal om att inleda året starkt så går det inte att blunda för både Visby Ladies nytändning och även Jaycee Coe som nu seglat upp till att bli ligans bästa trepoängsskott både i totalt antal satta skott men också när det kommer till skottprocenten. Mot Norrköping och mot Eos var Jaycee Coe totalt 10 av 15 (67%) från trepoängsland, och gjorde 24 poäng mot Norrköping och 29 poäng mot Eos när ö-laget tog säsongens första seger.

Shanity James, Alvik Basket (4)

Shanity James fortsätter att dominera under korgarna i match efter match, och är ligans bästa spelare om man ser till antalet poäng per match. Alvik har befäst sin tredjeplacering de senaste veckorna och mot Uppsala stod James för 31 poäng, 10 returer och 7 steals, och mot Mark på hemmaplan noterades hon för 22 poäng, 16 returer, 4 assist och 3 steals, och vi kan med det konstatera att hon för sjätte matchen i rad är Alviks bästa poängplockare.

Sarah Saba, Wetterbygden Sparks (2)

I Täljehallen såg Telge ut att gå mot seger mot Wetterbygden, och när Sparks galjonsfigur säsongen 19-20 i Samantha Cooper fick sin femte foul en minut in i den fjärde perioden vid ställningen 49-42 så tänkte nog en del att där gick nog tåget, det här är bara för Telge att ro i land, men icke. Ut gick Cooper och in kom Saba, såväl bildligt som bokstavligt talat. Wetterbygden insåg allvaret och svetsades samman som på beställning och stod för en imponerande laginsats och påbörjade en 16-0-run direkt efter Coopers femte foul, mycket tack vare returtagningen som man dominerade i den fjärde perioden, och när det återstod två minuter kvar av matchen var ställningen helt plötsligt 49-58. Av Wetterbygdens 16 raka poäng stod Sarah Saba för 7 av dem och hon tog även 4 returer under samma period. Att lyfta fram bara en Sparks-spelare gör inte laginsatsen rättvisa, men Saba får representera såväl sig själv som övriga lagkamrater i Veckans Lag den här veckan.

Milica Jovanovic, Luleå Basket (1)

Luleå Basket mot Mark i Kinnahallen har ofta visat sig vara en tuffare uppgift för Norrlandslaget än vad det kanske borde vara på pappret, och med en sjukstuga som bara blivit trängre och trängre för Luleå Basket den senaste tiden så blir inte uppgiften lättare. 57, 60 och 75 låter som poängskörden i tre matcher för vilket lag som helst, men det är Jovanovic skottprocent från innanför trepoängslinjen, utanför trepoängslinjen och från straffkastlinjen i Kinnahallen, i den ordningen. Totalt blev det 23 poäng, 11 returer och en +/- på 20 för Jovanovic i Luleås 61-78-seger mot Mark.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör