Veckans Lag: Vecka 13

Veckans Lag: Vecka 13

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag från omgång 13Siffran i parentes är för vilken gång spelaren är uttagen till Veckans Lag säsongen 20-21.

Klara Lundquist, Alvik Basket (6)

I veckans tv-match var det en jämn kamp mellan Wetterbygden och Alvik, eller tja, det var jämnt fram tills Klara Lundquist kom ut från halvtidspausen med en växel i som få andra klarar av att matcha. Steals, snabba uppspel och högt tempo sammanfattar såväl Klara Lundquist som hennes show hon bjöd på i Huskvarna Sporthall och guarden slutade matchen med 27 poäng, 8 returer och 6 steals när Alvik vann med 78-50.

Matilda Ekh, Luleå Basket (1)

Även Luleå hade äran att gästa Wetterbygden i veckan där ytterligare en ung svensk landslagsaktuell spelare briljerade. I Wetterbygden – Luleå visade Matilda Ekh varför hon rättmätigt förtjänar en plats i seniorlandslaget och hennes mångsidighet visar sig lika nyttig som viktig i Luleås 96-74-seger. Ekhs statistikrad från matchen lyder 24 poäng, 5 returer och 5 assist.

Wilma Sörensen, Mark Basket (1)

Efter en omskakande december-månad för Mark Basket så är nu Kinnaborna i ett läge där de knappt kan vänta till att få se Mark spela igen. Trots att man varit tre amerikanskor fattigare i spelartruppen så har Mark stått för sina bästa matcher på hela säsongen den senaste tiden, och när Eos gästade Kinnahallen så tog Mark sin andra seger på säsongen. Dagen innan hennes 17-årsdag så stod Wilma Sörensen, som gör sin första säsong i SBL, för ett karriärsbästa 16 poäng och 4 assist när hon sköt 100%-igt (5 av 5) på tvåpoängsförsöken och 50% (2 av 4) i Marks 98-87-vinst mot

Amanda Kantzy, Södertälje BBK (2)

Amanda Kantzy kom till Södertälje inför säsongen efter spel på college, och efter matchen meddelade klubben att hon kommer slutföra säsongen i polska ligatvåan CCC Polkowice som med en match mindre än serieettan är obesegrade efter tio matcher spelade. Det svårt att begära mer från varken Kantzy eller Södertälje i hennes avskedsmatch när SBBK besegrade Högsbo med klara 104-74 i Täljehallen. Kantzy stod för 14 poäng och som så många gånger tidigare på säsongen visade hon att hon varit en väldigt viktig pusselbit för Södertälje med mycket jobb i det tysta som ger resultat.

Cassandra Brown, Södertälje BBK (2)

I matchens första 20 minuter när Högsbo gästade Södertälje stod kanadensiskan Cassandra Brown för vad som kan vara den starkaste individuella prestationen i en halvlek hittills säsongen 20-21 i SBL. Forwarden hade 23 poäng på sitt samvete när signalen för den andra periodens slut gick och Södertäljes offensiv med Brown i spetsen hade med otroliga 69 poäng i halvtid (!) redan punkterat matchen trots att 20 minuter till skulle spelas. Brown landade till slut på 30 poäng, 13 returer och 5 assist i 104-74-segern.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör