Veckans Lag: Vecka 14

Veckans Lag: Vecka 14

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta individuella prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Den här gången räknas matcherna både från vecka 4 och 5 då ingen av veckorna var fulla spelomgångar. Här är Veckans Lag Vecka 14.

Shaylen Burnett, Mark Basket (3)

En av ligans mest säkra poänggarantier heter Shaylen Burnett, både säsongen 19-20 och 18-19, då i Norrköpings färger. Mark klättrade om Eos i tabellen i jakten på slutspelet efter 70-43-vinsten på skånsk mark och som vanligt så var guarden högst delaktig i segern. Mot Högsbo på bortaplan veckan innan stod amerikanskan för 24 poäng och 13 returer, och i Eoshallen veckan efter för 15 poäng och 13 returer. Två matcher, två double-doubles och en välförtjänt plats i Veckans Lag.


Lovisa Hjern, Wetterbygden Sparks (1)

Hjern som är iväg med landslaget kunde knappt ha avslutat bättre inför det landslagsuppehåll som nu pågår. Förutom att Hjerns Wetterbygden efter vinst mot Eos med 77-67 nu har placerat sig väldigt väl till för en slutspelsplats så stod 20-åringens i den viktiga segern för lika många poäng på planen som antalet gånger jorden har hunnit snurra runt solen under hennes livsttid. 20 poäng, 5 assist och 4 returer samt 19 i +/- är guardens säsongsbästa statistikrad och en bra rad att gå in i ett landslagsläger med.


Teniya Page, Norrköping Dolphins (3)

Teniya Page har prickat in en formtopp likt många av sina övriga delfinvänner, och amerikanskans insats mot de regerande mästarna från Umeå är en av de bästa från en enskild spelare under säsongen. Norrköping vann med 85-71 i Stadium Arena och Teniya Page stod för makalösa 39 poäng (!), 6 returer, 5 assist och 1 block.

Aliyah Huland El, Högsbo Basket (2)

Högsbo spelar med ett enormt självförtroende och räds få uppgifter i varken ligan eller i cupen. Visby gästade Gothia Arena, och skott- och springglada Högsbo såg till att trots en svag start lägga i en hög växel så snart man kunde och man lyckades gasa förbi gotlänningarna ganska snart. Huland El var starkt bidragande till att man lyckades gasa tidigt i matchen med stor hjälp av hennes orädda skytte utifrån och vid slutsignalen hade amerikanskan landat på totalt 18 poäng, 6 returer och 1 block.


Sarah Toeaina, Telge Basket (6)

En som aldrig verkar tröttna på att göra såväl poäng som bra matcher är Sarah Toeaina och Uppsala på sin hemmaplan fick som så många andra lag en lagom dos av vad amerikansk-samoiskan kan uträtta. 17 poäng, 10 returer och 3 steals i Telges 80-52-seger i SEB USIF Arena innebär att Telge ligger bekvämt till på den övre halvan av tabellen, och har förutsättningar för att med lite medvind även sluta säsongen där i det getingbo till mittenskikt som just nu råder.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör