Veckans Lag: Vecka 16

Veckans Lag: Vecka 16

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag från omgång 16Siffran i parentes är för vilken gång spelaren är uttagen till Veckans Lag säsongen 20-21.

Maggie Lucas, Luleå Basket (1)

Att komma in i ett lag som redan har momentum behöver inte alltid varit det lättaste, men skall man sammanfatta Lucas start i Luleå Basket så är det nog enklast att använda hennes modersmål och beskriva det som ‘hit the ground running’. Den skottglade guarden snittar 21,4 poäng efter tre matcher i SBL och i veckan stod amerikanskan för 20 respektive 24 poäng mot Eos och Mark och sköt totalt 50% från trepoängslinjen på 20 försök i de två matcherna.

Erika Davenport, Norrköping Dolphins (2)

Norrköping tog tionde seger för säsongen när Eos gästade Stadium Arena och Norrköping var revanschsugna sedan höstens förlust mot Eos. I den tredje perioden visade Norrköpings mångsidiga forward Davenport upp hela sitt register och var dominant och såg till att genom egna poäng och osjälviskt spel se till att Norrköping gjorde 27 poäng i tredje quartern och därmed dödade matchen inför fjärde perioden. Davenport slutade matche med att vara poäng- och returbäst i hemmalaget med 17 poäng, 14 returer och 5 assist när Norrköping vann med 89-67.

Cassandra Brown, Södertälje BBK (3)

Fram till halvtid var det en jämn kamp i Täljehallen när Mark var på besök, men Brown och C/O såg i andra halvlek till gasa på och till slut vinna med 82-67. Brown var matchens poäng- och returbästa spelare med 29 poäng, 11 returer, 4 assist och 2 steals när hon sköt 7 av 8 på 2-poängssskotten, 3 av 6 från trepoängslinjen och 6 av 6 från straffkastlinjen.

Dubravka Dacic, IK Eos (2)

Dacic har saknats från matchspel i Eos fyra senaste matcher innan man mötte Uppsala på hemmaplan, och återkomsten av centern var svår att missa. Eos lyckades bryta den negativa trenden med besked och vann med 75-48 mot Uppsala på hemmaplan när Dacic levererade 14 poäng och 12 returer på bara 18,5 minut.

Janel McCarville, Alvik Basket (3)

Går man in på Google translate och skriver in effektivitet från svenska till engelska kommer Janel McCarville som ett av de första förslagen. I den första perioden hade McCarville sett till att få med sig hela tre and-ones som senare blev fyra, och under de 21 minuter hon var på planen hann hon med att bli poängbäst i matchen med 20 poäng, 10 returer och även 4 assist när Alvik vann mot Högsbo med 93-65

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör