Veckans Lag: Vecka 17

Veckans Lag: Vecka 17

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag från omgång 17Siffran i parentes är för vilken gång spelaren är uttagen till Veckans Lag säsongen 20-21.

Klara Lundquist, Alvik Basket (7)

17 omgångar in har fortfarande inget lag lyckats hitta bromsen hos Alviks-lokomotivet som mot Eos tog sin 17:e seger för säsongen och fortsatt är starka favoriter till förstaplatsen i grundserien. Klara Lundquist är en av tågförarna i Brommaklubben och när hon lägger i den berömda Klara Lundquist-växeln är det få som lyckas hålla jämna steg med henne eller med Alvik. En stark double-double med snudd på en triple-double med 27 poäng, 11 returer och 9 assist stod Lundquist för i Eoshallen när Alvik segrade med 95-82.

Louise Noaksson, Högsbo Basket (1)

Även om Högsbo förvisso inför det tuffa mötet mot Luleå hemma bara hade två förluster på hemmaplan, och det med små marginaler mot Alvik och A3, så röstade 69% av SBL-följarna för att Luleå, med tio raka segrar, skulle ta sin elfte raka seger när SVT sände Högsbo – Luleå under måndagen. Det skulle visa sig bli en av säsongens mest spännande matcher hittills där Högsbo var det starkare laget och kunde vinna med 84-79 som innebär ännu mer spänning i toppen av tabellen efter att Louise Noaksson visat att hon är en väldigt nyttig spelare på både ändarna av planen med karriärsbästa 16 poäng och en defensiv uppvisning som innebar grus i maskineriet hos Luleå.

Dara Taylor, Södertälje BBK (1)

Taylor och Södertälje spelade dubbla matcher i omgången med först möte på bortaplan med A3 Basket Umeå och sedan resa till Gotland för spel mot Visby Ladies. I Umeå Energi Arena stod guardmotorn Taylor för 26 poäng, 7 assist, 5 returer och 3 steals och i 89-70-segern mot Visby blev det 16 poäng, 12 assist och 7 returer vilket gör att den Taylors totala effektivitet från omgången landar på hela 57!

Ama Degbeon, A3 Basket Umeå (5)

Degbeon hade likt Taylor två matcher i veckan där hon i bägge visade hur mångsidig och viktig hon är för sitt A3 Basket Umeå. I 83-67-segern mot Södertälje sköt Degbeon 7 av 8 från golvet och landade totalt på 16 poäng och 8 returer samt en +/- på 30. I 87-58-segern mot Uppsala på bortaplan stod forward/centern för en double-double med 18 poäng och 10 returer samt 5 steals som innebar att Degbeon slutade matchen med en effektivitet på 29.

Erika Davenport, Norrköping Dolphins (3)

En av ligans absolut effektivaste spelare är Norrköpings Erika Davenport som får mycket uträttat och gör mer än det statistiken visar. I Norrköpings 87-64-seger mot Mark hann Davenport med att göra 25 poäng, ta 7 returer och stå för 3 assist på strax under 27 minuter. En effektivitet på 31 på mindre än 27 minuters speltid!

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör