Veckans Lag: Vecka 18

Veckans Lag: Vecka 18

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag Vecka 18.

Shaylen Burnett, Mark Basket (5)

Marks mål de senaste månaderna har varit ganska solklart. Sedan omgång 10 har man legat utanför slutspelsplatsen och jagat och jagat, och när man vann mot Eos på bortaplan i slutet på januari klev man återigen upp på slutspelsplatsen och hade äntligen en position att försvara, ända fram till att SBBF pekade på att man hade använt en otillåten spelare och vips så förvandlades guldet till sand och ett steg fram blev två steg bakåt. Uppsala på hemmaplan var the moment of truth för Kinnaklubben. En vinst ger mycket goda förutsättningar för slutspel, en förlust innebär att man måste skrälla mot A3 Basket Umeå för att nå slutspel. I halvtid var det helt jämnt med ställningen 39-39, men i tredje perioden gasade Mark på och gjorde 15-0, och det momentumet i matchen ihop med foulproblem i Uppsala vittnade om att Marks mål om slutspel nu var inom en armlängds avstånd. Burnett var matchens gigant och stod i Marks säsongsavgörande seger för en double-double med 22 poäng, 10 returer och 7 assist.

Klara Lundquist, Alvik Basket (1)

De sista omgångarna i grundserien är inte bara viktiga för tabellpositionerna, utan även för att bygga momentum och självförtroende för såväl laget som spelarna. Alvik har nu nio raka segrar inför att man , och toppkonkurrenten Högsbo fick se sig besegras efter 91-75 i Åkeshovshallen i toppmötet. Klara Lundquist har hittat tillbaka till formen som gör henne till en av ligans absolut bästa spelare och stod i toppmötet för 17 poäng, 9 assist och 8 returer, inte särskilt långt ifrån en triple-double. Det lag som planerar att sätta käppar i hjulet för Alvik i slutspelet har en del att fundera på.

Natisha Hiedeman, Luleå Basket (4)

Och på tal om formstarka lag så är Luleå ytterligare ett. Förvisso tog klubben “bara” sin fjärde raka seger, men de fyra segrarna har tagits i ett så pass överlägset manér att många nu bara ser ett grönt hot som det som kan stoppa ett Norrbottniskt guld, att Alvik tar emot Luleå på onsdag gör inte ligan svalare direkt. I en jubileumsmatch tog Luleå emot Wetterbygden på söndagen och segrade med 86-62. Natisha Hiedeman glänste som så många gånger förr och sköt makalösa 7 av 9 (78%) från trepoängslinjen när hon stod för 23 poäng i Luleås 15:e seger på säsongen i SBL.

Nathalie Fontaine, A3 Basket Umeå (2)

Ett lag som vaknat till liv och steppat upp de senaste matcherna är utan tvekan de regerande mästarna som trots en femteplacering i dagsläget absolut är att räkna med i slutspelet. Nathalie Fontaine är en av spelarna som efter årsskiftet kommit in och sett till att laget fått ett lyft såväl resultat- som prestations-mässigt. I den säkra 96-60-segern mot Visby stod Fontaine för 18 poäng och 7 returer och totalt en effektivitet på 24 när A3 Basket Umeå kom ett steg närmare hemmaplansfördel i slutspelet.

Teniya Page, Norrköping Dolphins (5)

Motiveringarna i den här veckans Veckans Lag har handlat mycket om x-faktorer och vem som kan göra skillnad i slutspelet, och Norrköpings Teniya Page är utan tvekan en spelare i samma kategori. Norrköping vände 17 poängs underläge till 82-61-seger mot ett ovanligt roterande Telge i Stadium Arena. För 10:e gången den här säsongen stod Page för 20 poäng eller mer i en match när hon mot Telge producerade 29 poäng och tog 9 returer, totalt en effektivitet på 30 i en match som kan betyda mycket för tabellplaceringarna i grundseriens slutspurt.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör