Veckans Lag: Vecka 2

Veckans Lag: Vecka 2

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag från omgång 2. Siffran i parantes är för vilken gång spelaren är uttagen till Veckans Lag i SBL 21-22.

Hailey Leidel, Alvik (1)

Det var länge dramatik när Alvik gästade Borås men Alvik kunde till slut ta sin andra seger för säsongen där amerikanskan Hailey Leidel var framstående för Brommaklubben. Leidel landade på 24 poäng, 2 returer och 1 assist i 93-82-segern.

J’Kyra Brown, Mark (1)

Mark stod för omgångens och även säsongens största skräll så här långt när man segrade över förra årets semifinalister A3 Basket Umeå på hemmaplan. En enastående laginsats så klart, men det är svårt att blunda för J’Kyra Browns insats där hon stod för 27 poäng, 7 returer, 3 steals och 2 assist i Marks 85-77-vinst.

Doniyah Cliney, Eos (2)

Eos har tagit två segrar mot Södertälje i första omgången och även senast mot Wetterbygden på bortaplan. För att en spelare skall ta en plats i Veckans Lag två veckor på raken krävs det två enastående insatser, och det är just det Doniyah Cliney stått för i SBL:s två inledande omgångar. I Eos vinst mot Wetterbygden med 83-73 stod Cliney för 32 poäng, 9 returer och 1 assist.

Jessica Kelliher, Visby (1)

Visby Ladies studsade tillbaka efter en mindre rolig första omgång när man vann mot Uppsala borta och stod för en helgjuten insats där man hade ledningen i 35 raka minuter. Jessica Kelliher var svårstoppad och hade redan in halvtid 24 poäng, men landade till slut på 35 poäng, 13 returer och 3 steals i 76-64-segern.

Josefin Vesterberg, Luleå (1)

Luleå har inte stått för något som ens är i närheten av en mjukstart på säsongen när man i omgång ett segrade med 44 poäng mot Visby och i omgång två med 36 poäng mot Högsbo. Josefin Vesterberg visade upp hur nyttig hon är för sitt Luleå Basket med en defensiv i toppklass och styrka i returtagningen där hon i just den här matchen slutade med 16 returer, 7 poäng, 2 steals och 37 i +/-.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör