Veckans Lag: Vecka 3

Veckans Lag: Vecka 3

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag från omgång 3. Siffran i parantes är för vilken gång spelaren är uttagen till Veckans Lag i SBL 21-22.

Texten uppdateras

Davion Wingate, Visby Ladies (1)

Visby såg till att ta sin andra seger på säsongen, återigen på bortaplan, när man i omgång tre mötte Högsbo i Gothia Arena. Trots underläge med 12 i halvtid vände Visby och vann med 95-88 där Davion Wingate var en av flera hos Ladies som var starka när det gällde som mest. Wingate stod för 34 poäng, 4 assist, 4 returer och 2 steals i omgång tre.

Chanette Hicks, Mark Basket (1)

Mark stod för den mest imponerande upphämtningen så här långt under säsongen i SBL, och frågan är om inte deras fjärde period mot Eos kanske är en av de mest imponerande genom tiderna. Matchens sista tio minuter vann Mark med 30-3 vilket gjorde att man vände -10 till +17 och tog sin andra raka seger. Chanette Hicks stod i comebacken för 20 poäng, 7 assist, 7 steals, 6 returer och 20 i +/- i Marks 79-62-seger.

Abigail Asoro, A3 Basket Umeå (1)

Efter förlust i säsongspremiären mot Mark fanns det inte många alternativ än att vinna mot Södertälje hemma för A3, och det gjorde man med besked och på imponerande vis. Fem spelare stod för tvåsiffrigt antal poäng hos A3 och Abigail Asoro var poängbäst med 19 poäng, 6 returer, 3 steals och 2 assist när västerbottningarna studsade tillbaka på bästa möjliga sätt efter 87-55.

Katherine Cain, Helsingborg BBK (1)

Helsingborg tog emot Borås på hemmaplan och Skåneklubben visade att man är starkare än förra året genom att spräcka sin segernolla i omgång tre efter dramatik och med siffrorna 72-65. Katherine Cain, som slog blockrekord på college, var nyttig åt bägge håll för Helsingborg och i crunch time var hennes blockar en av flera anledningar till seger. Cain landade på 14 poäng, 13 returer och 6 blockar (!) i säsongens försrta seger för HBBK.

Elin Ljunggren, Alvik Basket (1)

Alvik tog i helgen emot Norrköping, som varit starkt under säsongsinledningen, och visade på styrka när man med tre sekunder kvar satte det vinnande skottet som innebar 79-77. En match och en seger som med stor sannolikhet kan visa sig vara viktig i slutet på säsongen. Elin Ljunggren var poängbäst hos Alvik i segern med 20 poäng, 8 returer, 2 steals och 2 assist.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör