Veckans Lag: Vecka 5

Veckans Lag: Vecka 5

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag Vecka 4.

Chioma Nnamaka, Luleå Basket (1)

Luleå Basket tog emot Högsbo Basket i en väldigt viktig styrkemätning där Luleå gick segrande ur fighten efter att som mest ha legat under med 13 poäng. 78-74 blev slutresultatet till Luleå och en stor anledning till vändningen stavas Chioma Nnamaka som så många gånger förr imponerat med sitt skytte. 14 poäng, 6 returer och 4 steals noterades forwarden på när Luleå tog sin tredje seger för säsongen.

Ama Degbeon, A3 Basket Umeå (1)

A3 Basket Umeå föll på hemmaplan mot Alvik, men tyska forwarden Ama Degbeon stod ut redan i halvtid och imponerande i returtagningen. En double-double med 13 poäng, 16 returer och en effektivitet på 25 landade den landslagsuttagna tyska forwarden på.

Elin Ljunggren, Alvik Basket (1)

Alvik befäste sin serieledning i efter sin 75-68-seger på bortaplan i omgången mot A3 Basket Umeå, där Elin Ljunggren stod för sina högsta poäng-, retur- och effektivitetsnoteringar hittills på säsongen. 18 poäng, 13 returer och en effektivitet på 25 landade Ljunggren på när Alvik fortsatte sin obesegrade svit i SBL.

Jessica Kelliher, Visby Ladies (2)

Jessica Kelliher har imponerat i säsongsinledningen och gick upp i skytteligaledning i SBL efter en monstermatch i Kinnahallen. En double-double med enastående 45 poäng, ett nytt klubbrekord, och 11 returer när hon var 74% från golvet i Visbys första seger på säsongen med slutresultatet 90-105.

Zenta Meļņika, Uppsala Basket (1)

Uppsala fortsätter imponera och tog i veckan sin tredje seger på säsongen borta mot Wetterbygden. Slutsiffrorna blev 68-78, men Uppsala kunde tidigt koppla greppet om matchen. Centern Meļņika var 100%-ig i matchen med 7 av 7 från öppet spel och 4 av 4 från straffkastlinjen. Totalt landade lettiskan på en double-double med 18 poäng, 10 returer och matchens högsta effektivitet på 27.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör