Veckans Lag: Vecka 6

Veckans Lag: Vecka 6

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag Vecka 6.

Chanelle Molina, Norrköping Dolphins (1)

Norrköpings amerikanska guard Chanelle Molina har imponerat under säsongsinledningen och är efter sex omgångar poängbäst hos delfinerna med snittet 20 poäng per match. Mot Mark fick Norrköping jobba hårt för segern men kunde efter 74-67 ta sin fjärde seger där Molina stod för 19 poäng, 7 assist och 8 returer samt en +/- på 11 i åttapoängs-segern.

Ama Degbeon, A3 Basket Umeå (2)

Att finalseriens MVP från säsongen 18-19 är en av ligans bästa spelare har det aldrig rått något tvivel om. Mångsidig och nyttig är hon, och efter fem spelade matcher ligger hennes snitt på en double-double med 15 poäng och närmare 12 returer per match. I 103-66-segern mot Helsingborg stod den tyska forward/centern för 22 poäng, 18 returer och 3 blockar samt en +/- på hela 39 och veckans högsta effektivitet på 40.

Vasiliki Louka, Helsingborg BBK (2)

Helsingborg jagar fortfarande sin första seger och föll i veckan två gånger om mot A3 Basket Umeå med 66-103 och mot Södertälje med 50-81, men trots en resultatmässigt tuff inledning finns det en del ljuspunkter i laget, och grekiska centern Vasiliki Louka som nu blir uttagen till Veckans Lag för andra gången är en av dem. Under de två matcher Helsingborg spelade i veckan så stod centern för två double-doubles med 13 poäng, 16 returer och 3 steals mot A3 Basket Umeå och 22 poäng, 18 returer och 3 blockar mot Södertälje. Totalt en effektivitet på 65 på veckans två matcher.

Alexis Hyder, Högsbo Basket (2)

Efter två tighta matcher som slutat med förluster för Högsbo så visade man sig väldigt starka i Gothia Arena mot Södertälje när man från start tog greppet om matchen och tillslut stod som segrare med klara 94-60. På strax under 17 minuters speltid så stod den tidigare prisade centern för enastående 27 poäng och 6 returer. Ett snitt på drygt 1,6 poäng per minut!

Edessa Noyan, Södertälje BBK (1)

Södertälje inledde veckan tyngre efter 60-94-förlust mot Högsbo men studsade tillbaka på hemmaplan och tog sin tredje seger på säsongen efter 81-50 mot Helsingborg. Segermarginalen var stor, men Södertäljesupportarna hade nog ändå inte riktigt vilopuls förrän 16-åriga Edessa Noyan såg till att stänga matchen efter en double-double med 18 poäng och 13 returer på 18,5 minut. Noyan slutade matchen som både poäng- och returbäst bland matchens samtliga spelare och visade att 16-åringen är redo för SBL-spel.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör