Veckans Lag: Vecka 8

Veckans Lag: Vecka 8

SBL innehåller många profiler, och varje vecka lyfts de fem främsta prestationerna fram för att hylla dem som hyllas bör. Här är Veckans Lag.

Natisha Hiedeman, Luleå Basket (2)

Den som följde Luleå Baskets match i Eurocup i Polen tidigare i veckan måste ha fått en känsla av Deja Vú när Högsbo gästade Luleå Energi Arena i söndags. En match mot tufft motstånd som står och väger och bam, så tar Natisha Hiedeman över matchen och får basket att se ut som världens enklaste sport. Hiedeman har i veckan visat att det finns få som kan hålla jämn nivå med henne när showen väl har börjat både på Europa- och SBL-nivå, och mot Högsbo var hon inte särskilt långt ifrån en triple-double med sina 20 poäng, 11 returer och 8 assist.

Ceejay Nofuente, Högsbo Basket (3)

Det är hög tid att skriva önskelistor till tomten nu, och frågan är om inte Nofuente letat sig in på en och annan önskelista hos de coacher som sett Nofuente spela. Åtta omgångar in så kan vi konstatera Nofuente imponerar på bägge planhalvorna och är den SBL-spelare som stått för flest assist och tagit flest assist hittills. Högsbos hemmamatch mot Telge var inget undantag för Nofuentes höga nivå där hon stod för 13 poäng, 7 steals, 9 returer och 4 assist, och senare i veckan när det var Luleå på bortaplan som gällde så blev det 14 poäng, 7 assist, 4 returer och 3 steals.

Alexa Middleton, Visby Ladies (1)

Visby Ladies jagar fortfarande sin första vinst, och i helgen åkte man på sin sjunde förlust på säsongen mot Mark på bortaplan efter 91-75. Alexa Middleton befinner sig däremot långt upp på statistiklistorna i SBL och är ligan fjärde bästa poängplockare åtta omgångar in. I Kinnahallen såg Middleton till med sitt 3-poängsskytte att Visby höll jämna takter med Mark fram tills slutet av den tredje perioden när Mark drog ifrån. Guarden sköt 5 av 8 (62%) från trepoängsland och landade till slut på 27 poäng, 6 returer 4 assist och 2 steals.

Samantha Cooper, Wetterbygden Sparks (4)

Stämpla in. Double-double. Stämpla ut.

Skulle man behöva sammanfatta Samantha Coopers inledning av SBL 19-20 med sex ord så kommer man nog inte särskilt mycket närmare verkligheten än så. I sin sjunde match på säsongen tog Cooper sin sjunde double-double, och denna gång i Umeå Energi Arena mot de regerande mästarinnorna, där Wetterbygden föll med 81-74. 25 poäng, 10 returer, 3 assist och 2 steals bidrog Cooper med när hon såg till att hålla sin double-double-svit intakt.

Cierra Johnson, Mark Basket (2)

Mark Basket tog sin andra raka seger på hemmaplan mot Visby, där man lyckades se till att varenda Mark-spelare gjorde poäng i matchen vilket man måste beskriva som imponerande. Det var en jämn match ända till Mark sprang ifrån gotlänningarna och gjorde 18-0 i slutet av tredje perioden när man gick från 49-50 till 67-50, och där Cierra Johnson var högst delaktig till Kinnaklubbens avgörande spurt. Johnson satte 8 av sina 9 avslut innanför trepoängslinjen (89%) när hon stod för 22 poäng, 7 returer, 3 assist och 3 steals.

Sponsorer och partners

Svenska Basketligan Dam