Viktig lagseger!

Viktig lagseger!

En välfylld arena med hela föreningens lag på läktarna var det som behövdes för att Högsbo skulle knipa segern mot Telge Basket. Matchen inleddes tufft och snabbt och man märkte att det är två lag som gillar att driva upp tempot, samtidigt som båda lagen har riktigt skarpa skyttar.

Tayler Mingo och Dara Taylor visade sina tekniska skickligheter och gjorde stundtals lite som dom ville. Men efter en timeout från hemmalaget fick man ordning på sitt försvar igen och kunde täppa till läckan. Efter halvtidsvilan kändes det lite som att matchen stod och vägde och till slut kunde Högsbo springa ifrån gästerna. Matchen slutade till slut 82–62 och beskrivs som en riktig lagseger, en otroligt viktig sådan.

”Det var en riktigt skön lagvinst vi tog ikväll. Väldigt viktig på många sätt, men framför allt ett kvitto på att vi som lag förbättras under säsongens gång och klarar basket på hög nivå. Tillsammans vände vi på matchen och lyckades styra den dit vi ville. Ny match redan på söndag mot Luleå där det bara handlar om att bygga på det vi redan har! Go Lions”
– Elin Johansson

Nu väntar Luleå borta på söndag och det ryktas om att det är slutsålt. Det kommer bli en otroligt tuff match men samtidigt grymt kul!

Otroligt skönt att vinna igen. Vi vinner vår andra match mot Telge detta år, en riktigt viktig sådan om platserna 3-6…

Vi ligger under med 12-20, vi tar timeout, vi vänder till 21-20, otroligt stark grupp jag har att coacha. Vi hade lite problem med Telges snabba spel och attackspel, men vi tog bort det med en effektiv zon. Vi var också större inside med både Kourtni Perry och Elin Johansson, det var den stora nyckeln till vinsten.


Kourtni poängbäst med 20 poäng tillsammans med sina 17 returer, Ceejay Nofuente hade 13 poäng, 7 steals och 9 returer. Fyra tjejer över 10 poäng framåt, 21 assist totalt, något lägre än normalt, men vad gör det en dag som denna.


På söndag smäller det igen, Luleå borta! Mumma!
Stort tack till alla åskådare på plats, det blir så jädra kul när alla barn är på plats. Kampsången gör mitt hjärta gott, man blir varm! Tack! Tack alla ni föräldrar som offrar barnen sömn idag, tack! Nu blir det mycket tack, men våra grymma funktionärer…ni är fan bäst! Tack!”

– Jonas Fredrikson

Sponsorer och partners

Svenska Basketligan Dam