Vilken match!

Vilken match!

Ni får ursäkta hur jag skriver då jag skriver lite i nattmössan. Men v.i.l.k.e.n match det blev. Det som man kanske egentligen inte vågade hoppas på för mycket skedde. Högsbo gick ut med en ryslig fart i första perioden medan Luleå stod på hälarna i defense, allt gick Högsbos väg och poängen bara rasade i. 754 (galna) personer fick se första perioden sluta med 25–17.

Andra då? När man trodde att Luleå skulle vaknat ordentligt efter första perioden, blev det istället raka motsatsen. Alexis Hyder och Hanna Johansson gjorde lite som de ville och skotten utifrån satt där de skulle. När 20 minuter hade gått på matchklockan ledde Högsbo med betryggande 48–22 och andra perioden slutade därmed 23–5(!).

Trots försprång gäller det att inte underskatta de regerande mästarna från norr. Det gäller att stoppa dem innan de kommer in ”i ett flow” och det lyckades Högsbo med ikväll. Försprånget krympte kanske lite snabbare än vad man skulle vilja, men gästerna kom aldrig i kapp. Tredje och fjärde perioden slutade följande: 15–22 och 16–25, vilket betydde att vinsten för göteborgarna var ett faktum med slutsiffrorna 79–69.

Poängbäst i Högsbo blev Alexis Hyder som dominerade under korgen i vanlig ordning. 28 poäng och 12 returer. Därefter planens andra gigant – Hanna Johansson på 19 poäng och 11 returer. I Luleå toppade (som vanligt) Chastity Reed poängligan på 20 poäng, 8 returer och 37:30 spelade minuter. Därefter Maria Felixová och Antonija Sandric på 13 poäng var.

Nu väntar en tredje och avgörande kvartsfinal i Luleå på lördag och i detta nu känns det som att segern kan tippa åt vilket håll som helst!

Robin Sandberg om matchen:
”En fantastik atmosfär i Gothia Arena, där vi först måste hylla publik och arrangemang!
Vi spelar vår bästa basket under första halvlek och sätter oss i en grym sits inför andra halvlek. Där blir vi lite passiva och därför blir luleås skott lite för öppna och offensivt skapar vi några onödiga TO. Sista perioden av matchen kryper Luleå närmare men vi lyckas hålla dem på säkert avstånd. Go LIONS”

Foto: Åsa Heiden

Sponsorer och partners