Vinna eller försvinna för Eos

Vinna eller försvinna för Eos

Två matcher in i semifinalserien har Eos ännu inte lyckats rå på Högsbo men den senaste matchen, i Gothia Arena i söndags, ingav ändå hopp för skånskorna att det går att rubba dem.

I semifinal 2 lyckades Eos trimma en 20-poängsledning ända ner till fem när det bara återstod två minuter av matchen, men det räckte inte hela vägen utan Högsbo knep vinsten med 70-64. Då innebär det att det inte finns några andra utvägar än att Eos måste vinna tre raka matcher för att gå vidare till final, med start på onsdag kväll. Vad som är hoppfullt för Eos är att de i slutet av senaste matchen verkade ha hittat ett lyckosamt recept med hög press i försvaret och högt passningstempo i anfall, vilket resulterade i att de vann fjärde perioden med 21-7. Om lundalaget kan återskapa något som liknar det över 40 minuter i semifinal 3 så finns alla chanser till vinst.

Ida Tryggedsson Preetzman och Leah Scott har varit Eos säkraste poänggörare i serien, där båda har gjort 29 poäng på två matcher. Högsbo har hela fem spelare som snittar 10 poäng eller bättre i semifinalerna, ledda av suveräna point guarden Tiasha Gray.

Returtagningen är ett fortsatt fokusområde, där Högsbos storlek verkligen ställer till med problem för Eos. Högsbo har dominerat den kategorin i de två inledande matcherna (50-36 och 53-37). Forward-trion av Hanna Johansson, Cayla McMorris och framförallt Alexis Hyder är ständiga orosmoment att skaffa bra position under korgen och håva in anfallsreturer.

Sent på onsdag kväll vet vi ifall Högsbo spelar final eller ifall Eos tvingar fram en fjärde match i semifinalserien. Uppkast kl 19.34. 

Sponsorer och partners