Vinna eller försvinna i Luleå

Vinna eller försvinna i Luleå

Det var ingen drömscenario som utspelade sig i Gothia Arena i onsdags. Högsbo startade starkt och vi hamnade både och två steg efter. Den första halvleken var vi totalt utspelade och hemmalaget, peppade av en kokande hemmahall, hade grymt flyt.

Vi vet vad vi kan leverera men i onsdags fick vi inte till det förrän i slutskedet av matchen, men då var det redan för sent. Högsbos försprång var för stort och trots att vi åt upp en nästan trettiopoängsledning till bara tio poäng på två perioder så fick vi se oss besegrade. Slutspel ska vara precis såhär, ett krig från första till sista minut och vi kommer inte låta oss bli omspungna imorgon.

“Nu står allt på spel i en avgörande kvartsfinal mot Högsbo. Högsbo spelade smart och snabb basket i en kokande Gothia Arena i onsdags och vi hamnade ett och två steg efter hela tiden. Nu är det vinna eller försvinna i Luleå Energi Arena. Vi kommer att vara redo och hoppas på ett massivt stöd från vår hemmapublik. Nu kör vi,” säger David Visscher inför morgondagens match.

Högsbos nyckelspelare Hyder, Johansson och Gray måste stoppas för att vi ska kunna koppla ett tidigt grepp om den här matchen. Vi ska kämpa ännu mer under krogarna och visa precis hur stora och starka vi är. Det kommer bli tufft på lördag, men en hemmamatch i Luleå baskethuvudstad är inte att underskatta. Vi ses i hallen.

Kvartsfinal 3:3
Luleå Basket vs Högsbo
30 mars 13.00

Matchvärd: Sparbanken Nord
Matchboll: BDX

Köp dina biljetter HÄR.

Foto: Ola Norén, Frilandsfotograferna

Sponsorer och partners