Vinst och 2 – 1 matcher !

Vinst och 2 – 1 matcher !

Oj, vad var det som hände….jo vi vann final 3!!! Vi har chans att avgöra i Göteborg imorgon!

Det här var en match som var helt i publikens smak med ledningsbyten, tuffa tag och förlängning. Däremot en coachs mardröm i det avseendet att man ena stunden har kontroll och sedan tappar allt för att sedan återta kommandot osv. Matchen hade hela 10 ledningsbyten och 10 gånger oavgjort.

Det är inga tvivel om att vi hittills i finalserien haft väldigt svår för att hitta en naturlig rytm i både anfall och försvar. Anfallsmässigt så ser det bra ut när vi springer …. ibland… men vi gör det samtidigt väldigt komplicerat. När vi går upp med bollen så kommer vi oftast till avslut, men blir väldigt stillastående och tvekar onödigt mycket.

I försvar så går vi bort oss lite väl ofta på pick and roll på toppen, så Högsbos spelare får fri passage i mitten. Sedan glömmer av att springa hem ibland, så att Högsbo kunde breaka på oss.

Det skulle kunna gå att göra en rätt omfattande lista på detaljer som gör att spelet hackar för båda lagen, men det finns ingen tid för att råda bot på allt. Det blir till att fokusera på de stora avgörande bitarna och se till att man kommer redo till match. Sedan får man inte glömma att man inte spelar bättre än vad motståndarna tillåter.

Även om spelet inte ser allt för bra ut så finns där en inneboende styrka i laget som man lyckas ta fram när det väl gäller. Vi hade i princip förlorat matchen när vi lyckade få till förlängning och vi vaknar till liv igen. Plötsligt fanns både intensiteten och försvaret som har tagit oss till final.

Ett av de största hjärnsläpp som undertecknat någonsin har sett och samtidigt tragikomiska, var när Högsbo får ett bonuskast och missar. Alla spelare, inklusive Högsbos, verkar tro att det är ett straffkast till och vi tar bollen slänger ut bollen över kortsidan till domaren. Högsbos boll igen!!!!

I den här matchen vaknade Alyssa och visade vad hon kan med 24 p. Men hon gör det inte bara offensivt utan även defensivt, med bl.a två monster-blockar. Den tjejen hoppar inte, hon flyger!!!

Det är skönt att ha en rutinerad spelare som Jelena som kommer in från bänken. Hon är inte den snabbaste spelare i världen längre, men med sitt lugn och kyla sprider trygghet när det börjar hetta till. Hon hade ju 15 i +/- , vilket var bäst i laget.

Hollie gör ingen supermatch, men ändå tillräckligt bra, med framförallt bra försvar.

Nina har anammat den otacksamma uppgiften att spela tufft försvar och boxa ut, vilket hon gör mycket bra.

Abigale hade en mindre lyckad dag offensivt, men slet väldigt hårt i försvaret.

Sandra gör ett bra jobb i försvaret och sliter ner två offensiva returer på 5 minuter.

Tiffany började bra, men tappade skärpan lite. Men…. när det skulle till att avgöras, då vaknar hon till och visar att hon är att räkna med.

Sååååååå otroligt skönt att vinna den här matchen! Nu har vi gett oss möjligheten att avgöra finalserien och vi ska göra allt vi kan för att ta vara på den chansen, var så säker.

Sponsorer och partners