Vinst två bärgad!

Vinst två bärgad!

Precis som vi förutspådde så skulle det visa sig att Telge inte skulle låta oss styra och ställa på deras hemmaplan. Det blev till slut en matchbild som gav väldigt mycket mer att önska, trots att vi vinner matchen.

Vi börjar matchen på ett bra sätt, även om Telge tog ledningen. Vi rättade vi till försvaret och vips så hade vi gjort 13 – 0 på 4 minuter. Då kändes det som vi skulle fortsätta av bara farten, men Telge tog timeout. Därefter så jämnade de ut spelet och vår ledning pendlade hela tiden. Den reducerades till 4 poäng i minut 8, vi ökar till 11 poäng i minut 12, tappar till 6 poäng i minut 14 och ökar till 11 poäng i minut 17, för att till slut stanna på 8 poäng upp i halvtid 31 – 39.

I tredje perioden så verkar vi åter få bättre ordning på försvaret och drar ifrån till ledning med hela 18 poäng upp när det återstår 1,5 minut. Allt verkar vara frid och fröjd, men Telge vill annat och får ner vår ledning med 6 poäng till 54 – 66.

I fjärde perioden tuggar sig Telge allt närmare, framförallt att vi tappar i transitionförsvaret, missar en del enkla lägen och slutar spela som ett lag. I slutet tar vi skott så fort vi kommer över halvplan i stället för att spela på klockan, det kändes nästan som det var vi som jagade för att komma ikapp. Lägg därtill att vi tar en osportslig och fortsätter foula så Klara som får gå till straffkastlinjen flera gånger.

Det som i slutet avgjorde var Jelenas kyla offensivt och att Telge missade flera helt öppna layups när vi gick bort oss i försvar. Det kunde ha slutat illa och vi måste tillbaka till lagspelet och det intensiva försvaret. Det går inte tro att matchen är över och att vi kan göra lite som vi vill bara för att val leder stort. Det är slutspel och då är det nya förutsättningar med ökad grad av nerver, press, vilja och förväntningar.

Sett historiskt så brukar alltid andra matchen i en semifinalserie över fem matcher vara den tuffaste eftersom man då har gått en “rond” och fått känna på varandra. Bortsett från det så måste vi vara bättre förberedda i Semifinal 3, det kommer att bli lika tufft.

Coach Enjebo förtydligar: “Framförallt måste det defensiva spel skärpas, det var lite saloondörrar öppnades för Telge. Vi tappade halvplans försvaret och även i snabba uppspel. Vi måste åter till reglerna och rätt rotation. Men…. vi vinner trots att vi inte spelare på topp, vilket kännetecknar ett bra lag”

Vi har samma lag att tillgå som sist, vilket känns bra. Spelar vi som vi vet att vi kan och ska, så har vi goda förutsättningar att avsluta semifinalserien redan på onsdag. Väl mött i Umeå Energi Arena, eller bänka er framför datorn…. it´s gametime!

Sponsorer och partners