Visby Ladies på besök!

Visby Ladies på besök!

Efter en tuff helg uppe i Luleå är det äntligen dags för hemmamatch igen. Vi välkomnar Visby Ladies till Göteborg och Gothia Arena.

Högsbo har haft en bra träningsvecka och är taggade på kvällens utmaning. Visby Ladies har visat sig vara en lite hård nöt att knäcka i tidigare möten, trots att vi vunnit har det alltid suttit lite långt inne. Såhär säger head coach Fredrikson om kvällens match:

Visby idag på en fredag kväll. En av de där matcherna när coach Fredrikson är som mest nervös, en match vi bör vinna om alla är på. Men, det här är basket, ibland när huvudet inte orkar fokusera, ja, då blir det match hela vägen in i mål.

Det är ett avbräck att Elin Fredrikson är borta för säsongen, men både coachstaben och spelarna måste tyvärr inse sanningen och täcka upp det Elin tillförde. Igår tittade på video, både oss själva, men även Visby, och det var slående att vi inte har spelat på topp det senaste. Visby ledde med 15-4 mot Telge senast, de spelade med bra energi, mycket snabba uppspel och kvicka avslut, lite som oss faktiskt.

Jag tror påven öppen match, men där våra stora kommer att vinna kampen under korgarna, eller jag hoppas på det. Visby har en riktigt skön lirare i Alexa Middleton, hon är inte rädd för att skjuta bollen, och har hon en bra dag då blir det tufft. Senast mot oss hade hon 18 poäng, 10 assist och 8 returer, det är bra för att vara en guard.

En annan spelare att titta extra på är Julie Spencer, gör lite av varje och var poängbäst senast med 17 poäng. Högsbo då? Jag vill se att energin är tillbaka, jag vill se att vi vill vinna tillsammans igen, fullt ut! Jag hoppas att vi kan trycka på i försvar och att vi sedan springer för att göra mål så fort vi kan, Lets Run & Gun! Jag hoppas vi kan se varandra och dra fördel att vi har bra spelare på alla positioner och att vi använder vår styrka idag! Jag vill vinna! Goooo Lions!

Att vi kommer sakna Elin Fredrikson under resten av säsongen är en underdrift. Hon är en energigivare både på och utanför planen. Högsbo-familjen står bakom henne och varje vinst är för henne.

Sponsorer och partners

Officiell bolleverantör