Wetterbyggden på besök!

Wetterbyggden på besök!

Skönt med match på hemmaplan direkt efter en väl genomförd match i Eurocup, som vi borde kunna dra nytta av när Wetterbygden kommer på besök.

Wetterbygden har till den här säsongen, liksom övriga lag stuvat om lite och man har framförallt hitta en riktigt kompetent US-spelare i Sammantha Cooper. Dessutom har de två nya tongivande spelare i nyförvärven Lovisa Hjern samt Sarah Saba.

Wetterbygden har än så länge varvat högt med lågt, där man senast matcherna förlorade mot Mark med 12 p och vunnit mot Uppsala med 13 p.

Det kommer att bli en match där vi inte får slappna av utan gå för fullt och styra matchen från start. Vi får inte ge dom något utrymme att spela sitt spel, utan ta oss an uppgiften på fullaste allvar.

Vi har bara en match kvar i Eurocup och vi har ingen möjlighet att ta oss vidare, så nu är det åter full fokus på Basketligan dam. Visserligen ska vi spel en match till Eurocup på bortaplan och vi ska definitivt göra vårt yttersta. Men nu är förberedelserna mer inriktade på kommande matcher hemma i Sverige.

Spelet har nu åter börjat fungera som det ska, där försvaret satt tonen och varit klart mycket bättre. Det kommer att behövas om vi ska ta oss hela vägen igen, var så säker.

Coach Enjebo säger om matchen: ”Vi fokuserar på vårt eget spel både offensivt och defensivt. Självklar behöver vi hålla koll på Sarah Cooper som snittar otroliga siffror gällande poäng och returer.  Vi behöver bygga vidare på det vi visade i matchen mot Kayseri i Eurocup senast med snabba uppspel och avslut innan motspelaren är tillbaka med 5 spelare.”

Väl mött i Umeå Energi Arena 🙂

Sponsorer och partners