Seger för Eos mot Akropol

Seger för Eos mot Akropol

Akropol kom till Lund med samma mål som oss, sno åt oss viktiga poäng.

Det startade för vår del lite trevande, där vi lät Akropol börja starkast främst genom att dem utnyttjade våra turnovers där vi hade hela fem stycken i inledande 3 minuter. Men då vi började hantera bollen bättre började vi  också arbeta oss tillbaka in i matchen.

Målet var att spela med högt tempo upp över banan och sen spela mycket genom post för att hitta öppningarna på weakside vid Akropols tydliga hjälpsida,dubblingar.

Nyckeln till segern defensivt var att kontrollera Cecilia Ferm, en uppgift som Simona Bartkova och Kajsa Lundahl skötte bra och tvingade fram både stegfel och fouls genom bra positionering. Det andra tuffa uppgiften var att ha koll på Nina Baresso,  en uppgift som Louise Noaksson skötte bra. Istället fick andra andra spelare kliva fram för Akropol där Evelyn Troha la i flest poäng.

Med tre av våra starters på bänken i tredje perioden, en med kramp och två med 4 fouls så klev en nya femma med Frida Modig, Anna Thomasdotter och Elin Robertsson fram, tillsammans med guardduon Maja Nilsson och Louise Noaksson och såg till att vi höll avståndet i matchen och ledningen även genom tredje perioden.

Vi för händelserna i matchen i större delen av de tre första perioderna, genom att variera försvaret och tvinga Akropols korta rotering jobba hårt. Vi hade inga egentligt bra match ups idag vilket tvingade våra stora spelare att sitta mycket på bänken.

De här viktiga matcherna kommer vara mycket slit och släng och hårt jobb. Vi känner oss glada och nöjda över att ha tagit en tight och viktig seger, där segern är just det viktigaste.

Lite extra beröm delas ut till Maja Nilsson som gav allt för Eos seger idag.

Kommentarer