SEGER för Uppsala borta i Kinna

SEGER för Uppsala borta i Kinna

Matchen slutade 77-79 efter periodsiffrorna 20-14, 26-15, 14-22, 12-19 och 5-7.

Det som såg ut att vara hemmalagets match efter ledning med 17 poäng i halvtid, blev till slut en spännande kamp. Uppsala kunde komma igen och säkrade säsongens första seger med två poäng, efter en riktigt rafflande övertidsperiod .

Uppsala började matchen med ett starkt försvarsspel och minimerade Marks chanser till second chance points, men anfallsspelet gick helt i stå. Många bortkastade bollar i anfallen, slarviga uppspel och korg ut gjorde att bortalaget inte gjorde något spelmål förrän mer än halva första perioden spelats. Alltså återigen en brant uppförsbacke tidigt i matchen. I andra perioden spelade Mark ut med ett stort energipåslag från sina nya amerikanskor. Framför allt lilla Pamela Anderson hade en lyckad premiärhalvlek med 14 poäng.

I andra halvlek kunde Uppsala knapra ikapp försprånget framför allt under de stunder då någon av Marks amerikanskor vilade. I sista perioden hade bortalaget nått fram till ett likaläge för första gången i matchen efter uppkastet och kunde t o m gå upp i ledningen med 69-72. Unga Precious Johnson (RIG-elev) kunde behärskat reducera efter en tvåpoängare plus one innan slutsignalen ljöd.

Övertid väntade, som blev så spännande och nervös som en övertidsperiod ska vara. Allra helst mellan två lag som jagar sin första seger. Den femte perioden inleddes med tufft, aggressivt spel från båda håll. Shereen Sutherland lyckades, efter att Uppsala haft chans på chans till att göra poäng, få i en tvåpoängslayup till ledning. Mark reducerade nästan omgående, då Pamela Anderson tilldelades två straffkast efter ett foulat tvåpoängsförsök. Ellinor Holmberg satte två poäng innan åter Precious Johnson, i sin blott andra match för hemmalaget, såg ut att avgöra tillställningen med en tvåpoängare plus one när 7,5 sekunder återstod av den femte perioden. Trots allt blev det Uppsalas afton denna andra advent när Lena Frederiksen kom in från bänken och satte en trepoängare efter tre sekunder till 77-79. Hemmalaget kunde inte få till ett sista skottförsök och bortalaget tog sin första seger för säsongen.

Vi måste framhålla LAGET, som kunde åstadkomma denna prestation trots uppförsbacke och dåligt flyt, men kan inte komma ifrån betydelsen av det skott Lena Frederiksen vågade och tog i matchens allra sista sekunder.

Tyvärr lyckades hemmaföreningen inte koppla upp sig till Livestats så statistiken återstår att analysera. Vi återkommer senare. Vi kan bara beklaga det inträffade, som vi är helt utan skuld till och kan bara rekommendera dig, som inte valde att se matchen via damligaföreningens webbsändning, att teckna ett webbkort för resterande bortamatcher och hemmamatcher du inte se i hallen.

Text: Christer Hagberg

Foto: Thomas Lönnström

Kommentarer