Seger mot EOS på hemmaplan

Seger mot EOS på hemmaplan

Luleå bjöd på strålande väder under söndagens matchdag. Folk vallfärdade från isvägen in till arenan där en riktigt basketfest väntade. 1945 personer tog del av Kids Day och säsongens andra gratismatch. Lundalaget EOS stod för motståndet idag och bjöd på en hyfsat jämn första halvlek men efter vilan la vi i ytterligare en växel och kunde ta ett stadigt tag om matchen och stänga igen med slutresultatet 95-74.

EOS har haft en bra säsong hittills i år. Deras coach Kevin Taylor Lundgren har gjort ett suveränt jobb med lagbygget och sammanhållningen och ingen är förvånad över att de låg på en femteplats i tabellen när de begav sig norrut idag.

Vi sätter upp ett högt tempo från början och under första perioden har bortalaget lite svårt att haka på, men repar sig under andra halvlek. Leah Scott presterar oerhört bra och leder sitt lag i både offence och defence och tack vare ett poängregn under första två perioderna är vår ledning endast 46-38 i halvtid. Vi har lite komminikationsmissar i försvaret och låter EOS göra några enkla poäng under helt öppen korg men kompenserar det med att trampa gasen i botten i anfallsjobbet. Vi gör ett rejält ryck i tredje perioden, lyckas stoppa upp i försvaret bättre än tidigare och övertaget ökar. Vi fortsätter med det matchen ut och kammar hem vinsten med slutresultatet 95-74.

Vårt nyförvärv Antonija Sandric gjorde hemmadebut idag och gav Luleåpubliken en riktig show! Hon bjöd på en rejäl uppvisning, gjorde 15 poäng och 11 returer.

Nästa hemmamatch är redan nu på torsdag mot ryska Rostov-Don. En avgörande kvartsfinal som vi måste vinna med minst 8 poäng för att ta oss vidare till Final Four i European Women’s Basketball League. Missa inte det! Köp dina biljetter HÄR.

Luleå Basket – IK Eos 95-74 (21-9, 26-29, 30-13, 19-23).
Luleå: Chioma Nnamaka 16, Mariá Felixova 16, Antonija Sandric 15, Anna Barthold 14, Michaela Houser 11, Chastity Reed 10, Kristina Alminaite 6, Precious Hall 3, Felicia Camara-Ponturo 3, Elin Lomgren 1.
Eos: Leah Scott 29, Ida Tryggedsson Preetzman 19, Emelie Ånäs 9, Kajsa Lundahl 7, Louise Noaksson 3, Tove Hultin 3, Karoline Teigland 2, Felicia Dourva 2.

Publik: 1945

Game card >>>

Kommentarer