Seger mot Uppsala – nu väntar Luleå

Seger men en sjundeplats i alla fall. Nu väntar Luleå i kvartsfinalen.
De var mycket, mycket bättre än oss senast vi spelade, men vi har tagit steg sen dess, sa coach Jesper Sundberg efter grundseriens sista match.

Uppsala besegrades för tredje gången den här säsongen. 64-54 och en okej insats innan slutspelet drar igång.
Vi pratade mycket om att göra en bra prestation. Det handlade mycket om att vi skulle skapa ett övertag defensivt och döda deras offensiv, och det tycker jag vi gjorde bra. Offensivt tog vi bra beslut och straffade dem, summerade Jesper Sundberg.

Att Dolphins nu ska spela slutspel har varit klart ett tag. Men vilka skulle de möta i den kommande kvartsfinalen?

Alvik eller Luleå?

Det blev den regerande svenska mästaren från norr.
Vi anser att vi haft en bättre chans mot Alvik, mest med tanke på storleken. Det är lite trist. Nu får vi se hur vi ska slå Luleå. De var mycket, mycket bättre än oss senast vi spelade, men vi har tagit steg sen dess. Vi ska gå igenom de tidigare matcherna och hitta nåt där vi kan skapa oss en fördel.

Du har en amerikanska som verkar vara i fin form.
Detta var sjuka nummer, oavsett motstånd. 32 poäng och 20 returer går inte snacka bort. Vi använde henne på alla positioner och hon gjorde det jättebra, sa Jesper om Shanity James.

Vad går för tankar just nu om er grundserie?
Vi har gjort det bra. Innan skadan på Sofia (Pelander) vann vi mot alla lag utom Umeå. Vi har verkligen tagit steg framåt och ska vi sammanfatta det i korta drag så har vi slagit Luleå, menade Jesper och fortsatte:
Vi har samma antal vinster som Telge, med två amerikanskor, Ellen Åström, landslagsspelare… det är ett riktigt bra lag. Med vårt unga lag samt alla skador är det starkt av oss. Vi har också lika många vinster som Eos, med två amerikanskor och en snittålder som är fem år högre än vår. Vi är en seger från fjärdeplatsen och lyckas stanna på de här siffrorna trots att vi vinner en av tio de sista matcherna.

Att laget kommer sjua innebär exempelvis också att de får en mer bortamatch mot Eos nästa säsong.
Det är inte bara att vi fick Luleå nu i kvarten, utan såna där andra småsaker som väger in.

Slutspelet inleds redan på onsdag den 22 mars. Luleå vann två av tre matcher mot Dolphins under grundserien.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Kommentarer