Segernollan är spräckt!

Segernollan är spräckt!

Efter tre raka förluster mot toppmotstånd var det till slut dags.
Under lördagen bärgade Högsbo första segern sedan uppflyttningen till SBL dam – och det inför hundratals entusiastiska hemmafans.
– Det känns som att vi har hela Göteborg i ryggen när vi spelar här, säger en segerrusig Hanna Johansson till GP.

Båda lagen känner varandra utan och innan och resan från Superettan till SBL har de delat lika på vinsterna. Första tre minuterna i första perioden avverkas supersnabbt. Det svänger åt båda hållen och Högsbos Hanna Johansson och Alexis Hyder (matchens profil) var riktigt starka och jobbiga under korgen både defensivt och offensivt. Med ett starkt försvar och många steals slutar första perioden 22–11 till Högsbos fördel.

Andra perioden fortsätter i samma anda som första och den snabba basketen resulterar i många skott som går ring ut. Dock hade Tiasha Gray vaknat på rätt sida och sätter nästan allt hon försöker sig på. Högsbo spelar fortsatt bra försvar vilket även resulterar i några snabba uppspel.
Perioden slutar 47–24.

Efter några minuters vila är det två sammanbitna lag som kommer ut på planen. Wetterbygden med siktet inställt på att starta om systemet och köra enligt gameplan, medan Högsbo fokuserade på att bibehålla sitt spel och köra på. Hanna Johansson och Alexis Hyder går ut starkt och tvingar Wetterbygden till en time out redan efter två minuter. Man har bra koll på Louice Halvarsson och tvingar Wetterbygden att ta sina skott utifrån. Stephanie Gardner som idag gjorde sin andra match i det svarta linnet visar sin potential och slutar på nio poäng.
Tredje perioden slutar 69–42.

Fjärden perioden startar Wetterbygden genom att sätta upp en press och det med blandat resultat, efter några snabba poäng tvingas man till slut att backa hem. Wetterbygdens Alice Jernberg visar upp hela registret och blir idag poängbäst med sina 16 poäng. Coach Robin Sandberg rullar runt på laget och ligadebutanten Hanna Halilovic tog chansen och gjorde fem poäng på sina sex minuter.
Wetterbygden vinner sista perioden med 21–18 men slutresultatet skrevs till 87–63.

– Det var lite transportsträcka där på slutet. Det blir lätt att man slappnar av, vilket ju alltid är farligt. Men nu hade vi ju så pass stor marginal, säger Hanna Johansson till GP, och hyllar sedan hemmapubliken:
– Det känns som att vi har hela Göteborg i ryggen när vi spelar här!

Robin Sandberg avslutar:
”En riktigt smakstart gav oss en ganska trygg och bra match mot Wetterbygden, många spelare var involverade och gav oss mycket i form av returer, poäng eller försvarsspel. Jag är väldigt nöjd över hur vi tacklade utmaningen då det var en viktig match och vi lyckades behålla oss lugna. Det känns som att vinsten ger oss lite andrum och nu kan vi verkligen ta an oss nästa utmaning med självförtroende. Vila nästa helg och sedan är det Uppsala som står för motståndet. Härlig match på många sätt och självklart skönt för tjejerna, coachstaben, klubben och Göteborg med en vinst!!
Go LIONS!

Spelarintervjuerna efter dagens match hittar ni här:

 

Kommentarer