Semifinalen klar, final nästa!

Semifinalen klar, final nästa!

Semifinalen är liksom mystiska lådan stängd och öppnas inte mer, vi vinner med 3 – 0 i matcher med endast en svag period av hela 12 perioder. Det visar på en stark lagmoral och bra spelare. 

Semifinal 3 var nästan en kopia av semifinal 1, vi trampar igång på alla cylindrar och pumpar på. Telge har svårt att hitta någon lösning på vårt försvar . Visst går vi bort oss ngn enstaka gång i försvaret, men det hör spelet till. Vi leder med 26 – 15 efter första perioden.

Spelet fortsätter i samma stil i andra perioden, där vi lyckas få Telge ur balans så att de missar tom öppna treor. Halvtidsresultatet 50 – 31 säger en hel del om matchbilden.

I tredje perioden börjar vi okoncentrerat och Telge kan ta ner siffrorna till 52 – 40 och tvingar coach Enjebo att ta timeout. Därefter gör vi 16 – 2, vi leder med 68 – 42 och matchen var i princip stängd.

Resten av matchen var en transportsträcka där våra bänkspelare fick komma in och spela många minuter och vi tappade en del men inte mer än att vi tappade 6 poäng så slutresultatet blev 86 – 66.

Laget ska ha en stor eloge som bestämt sig för att visa att matchen nere i Telge sist var en tillfällig plump som inte skulle upprepas.

Visst var laget bra men främst idag var ändå Abigale, Alyssa, Ama och Tiffany. Sedan är det skönt att ha en så rutinerad spelare som Jelena som kommer in från bänken och bidrar med kyla och smartness.

Coach Enjebo tycker: ”Energin i laget var tillbaka i försvar mot för matchen i Telgehallen sist, där Abigale väcker laget med sitt energiska 1-1 försvar. Spelarna ville verkligen stänga matchserien i kväll, det var aldrig något snack om saken.”

Nu ska vi suga segerns sötma och glädjas att vi har vunnit semifinalserien, för att starta fokus på nästa motståndaren i finalspelet, Högsbo. Men det tar vi inte nu, nu ska vi njuta en stund.

Kommentarer