Semifinalomgången avslutas Luleå

Semifinalomgången avslutas Luleå

En kokande arena hejade fram laget till vinst ikväll mot Telge i den tredje semifinalen. Vid vår sida hade vi en outtröttlig publik och fast än det blev jämt ibland så höll Luleåborna igång till segern och finalplatsen var vår. Matchen slutar 91-86.

Det blev en jämnare drabbning ikväll än senaste mötet mellan oss och Telge. Trots att vi kom ut aggressivt och intensivt precis som planen så var Telge en stor uppgift ikväll. Matchens första minuter är något trevande och kanske är det nerverna som spelar lagen ett spratt. Skotten vill inte riktigt sitta och det ser ut att vara lite knepigt att hitta flytet för lagen. Det lossnar dock efter en stund och från den punkten är det full fart resten av matchen.

Matchen har sina toppar och dalar och emellanåt låter vi Telge komma obekvämt nära. Mycket kan hända i basket på kort tid och när vår ledning med 17 poäng krymt till ett fåtal, och i några heta sekunder ett underläge, kokar bokstavligen hallen. En stark och viktig offensiv retur av Nnamaka och en iskall Thomas på straffkastlinjen säkrar segern åt oss.

”Telge is a great team. We knew they could hit shots and Wurtz and Mingo got real hot at the end. We just had to get some stops and hit some shots and that’s what we did,” säger Adrienne Motley efter matchen. Adrienne bidrog med en riktigt stark prestation och blev poängbäst i matchen med 24 poäng. Se en längre intervju med Adrienne nedan.

”Telge har varit en tuff motståndare i semifinalserien. Vi är stolta och glada över att ta oss till finalen med nya spännande matcher i Luleå Energi Arena att vänta.” säger David Visscher efter matchen. ”I kvällens match vill Telge visa att de är ett riktigt bra lag och gör allt de kan för att förlänga semifinalserien. De var väldig nära att göra just det, men våra tjejer behöll kylan och kunde säkra vinsten från straffkastlinjen i de sista minuterna. En stor eloge till Telge och vad de har presterat under säsongen. För vår del är det en dags vila och sen förberedelse för finalserien som väntar. Vi kommer att vara redo.” avslutar David Visscher.

Poäng i Luleå: Adrianne Motley 24, Jessica Thomas 20, Chioma Nnamaka 17, Anna Barthold 15, Jennifer Hamson 7, Allis Nyström 6, Silvia Favento 2.
Poäng i Telge: Taylor Mingo 24, Taylor Wurtz 22, Chelsea Poppens 13, Tilde Ahlin 9, Linnea Nilsson 6, Patricia Elias 5, Moa Filén-Hammarström 4, Ulrica Holmqvist 3.
Publik: 1 732.

Statistik/Game card >>>

Kommentarer