Semra räds ingen på plan

Semra räds ingen på plan

Hon liknas vid en terrier med extremt bra bollsinne. Med sina är 163 cm är hon en av ligans kortaste spelare – men också en av de tuffaste, sett till både spelstil och attityd. Veckans intervju är med Akropols nummer 10, Semra Kilic.

Vad betyder basket för dig?
– Basket är livet. Finns ingen annan förklaring eller svar på den frågan.

Vad betyder Akropol för dig?
– Haha oj, vet inte riktigt hur jag ska svara på den frågan… Jag har ju spelat i Akropol i många år. Minns inte ens hur gammal jag var när jag började. Det väcker massa fina minnen. Akropol har varit en del av min barndom, min uppväxt.

Du är basketfostrad i Akropol – hur känns det att representera moderklubben i högsta ligan?
– Det är jävligt nice faktiskt haha. Det som är ännu bättre är att de flesta, nästan alla, ser ner på oss. Men det ger mig bara mer motivation.

Du får mycket beröm för din start på säsongen, vad känner du själv?
– Jag har haft det sjukt jobbigt eftersom jag har varit skadad. Det har varit en jobbig uppförsbacke för min del men det viktigaste är att inte ge upp. Jag har mina coacher som tror på mig och mina lagkamrater som pushar mig oavsett vad. Det är alltid kul med beröm, men jag är verkligen inte där jag vill vara. Har mycket mer att ge.

Vad har du för personliga ambitioner med säsongen?
– Mina personliga ambitioner är att jag som spelare ska utvecklas. Jag kommer alltid försöka göra mitt bästa. Jag var knappt med förra säsongen på grund av skador så i år är mitt första ”riktiga” år i Damligan, därför känner jag egentligen ingen press.

Vem har du som förebild?
– Jag är min egna förebild, haha.

Vilken är den bästa spelare du spelat med eller mött?
– Nina Baresso. Enkelt.

Du (och din lagkamrat Maria) är bland de kortaste spelarna i ligan. Det du saknar i längd har du dock igen i energi, snabbhet , skytte osv – hur upplever du det själv? Har du extra press på dig att prestera bra?
– Hahaha jo tack, vi får höra det ganska ofta. Jag har ingen press så, men jag hade ju inte tackat nej till några centimeter till.

Din coach Jonny ger dig beröm för att du verkligen visat framfötterna och spelar respektlöst oavsett vem motståndaren varit – och han säger att han vill att du utvecklas till mer av en pointguard. Hur känner du inför det?
– Jag har aldrig tyckt om att spela som PG men jag är villig att försöka och göra mitt bästa såklart. Med Jovanas hjälp så kan det ju inte bli fel – hon är så grym! Jag ser faktiskt fram emot att träna och spela som PG. Ibland kan det vara bra att komma ut ur sin ”comfort zone” och testa nytt. Antingen så bär det eller så brister det. Det är värt ett försök iallafall.

Vilken är den största skillnaden mellan att spela i basketettan och basketligan?
– Det är som att fråga vad längdskillnaden är mellan mig och Hanna (Isaksson, 191 cm reds anm), typ.

Slutligen, vem tycker du att vi ska intervjua nästa vecka?
– My girl, Berivan Aras!

Kommentarer