Shaylen Burnett nästa att skriva på

Shaylen Burnett nästa att skriva på

Shaylen Burnett ska ge Dolphins poäng och starkt försvar. Amerikanskan gör det mesta.
– Jag är väldigt spänd inför den här utmaningen, säger 22-åringen.

Mer snabbhet.
Fler attacker.
Ännu starkare försvar.
Shaylen ”Shay” Burnett ger Dolphins lite av varje och säger så här om sina styrkor:
– Har en stark attack mot korgen och ett bra skott från medeldistans. Att göra poäng överlag. Och jag älskar att dela bollen och göra det lättare för andra att göra poäng.

Men det är inte bara framåt som gäller.
– Försvar är viktigt och jag gillar att spela intensivt, att ta offensiva fouls exempelvis. Jag är väldigt spänd inför den här utmaningen och det ska bli häftigt att lära känna laget och att vara i Sverige, säger ”Shay”.

Hon gick alla sina fyra collegeår på Elon University och ledde laget i poäng, returer och assister. Bara för ett par dagar sedan kom hon hem från Brasilien med en guldmedalj från turneringen The International University Sports America Games, där hon representerade USA.

Coach Jurgita Kausaite upprepar ”Shays” mångsidighet och ledarskap som två stora faktorer till varför hon väljer att kontraktera henne.
– Det känns bra för laget. Hon är ung och kommer direkt från college. Jag har pratat med hennes förra coach som framhåller hennes ledarskapsförmåga och intelligens. Hon har en otroligt bra passningsteknik och gillar när det går fort. Hon var den bästa spelaren i hennes lag och snittade 13 poäng, men kunde snittat 25-30 om hon inte varit så duktig på att involvera andra. Det är en lagspelare, säger Jurgita som också poängterar hennes fysik.
– Hon är väldigt stark och är en guard med mycket kraft. Det är också en positiv del.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Kommentarer