SM-final… helt osant!

SM-final… helt osant!

Nu väntar SM-final. Det är fortfarande lite svårt att greppa efter gårdagens relativt enkla vinst mot EOS. Lagen följdes åt fram till tredje perioden då det kändes som att EOS fick en pyspunka som inte gick att laga och man började lufta bänken. Högsbo som då kände segervittring la istället in en extra växel och gick ifrån med en ointaglig ledning. Matchen slutade 49-80 efter periodsiffrorna 21-28, 10-15, 5-25, 13-12.

Tiasha Gray gjorde 15 poäng på tio skott, Hanna Johansson stod för 16 poäng, 10 returer och 5 assist och Alexis Hyder hade 13 poäng, 8 returer och 6 assist. Men man ska inte glömma tjejerna som kommer in från bänken och tar sina lägen, sätter skotten och jobbar heroiskt i försvaret. Gårdagens seger mot EOS var inte bara en skräll, det var otroligt mycket hjärta och laganda inblandat.

För EOS som också stod för en skräll när man slog ut Alvik i kvartsfinalen, väntar nu en välbehövlig semester. Gårdagens match är kanske inte den man vill komma ihåg när säsongen ska sammanfattas, men man måste ge dom att de har en otrolig kemi tillsammans. De kämpar för varandra och lagets hjärta Louise Noaksson ska ha cred för att hon aldrig ger upp, oavsett vad det står på tavlan. Poängbäst i hemmalaget med Leah Scott med 9 p och 8 returer, tätt följd av Dubravka Dacic och Ida Tryggedsson Preetzman på 8 p.

Head Coach Robin:
”Vilken upplevelse och vilken känsla att ens få spela en semifinal. Det är något som jag och laget kommer komma ihåg länge! Att nu få kliva in i en final blir något extra och blir intressant att se hur vi hanterar det. En grym insats av oss under semifinalerna och att vi hanterar både kvarten och semin på så pass bra sätt är riktigt imponerande. Tjejerna är grymma!  Nu lite ledigt och sedan fullt fokus på sista trappsteget, vi ska ge dem ”en” match iaf 🙂
Go LIONS!”

Sportchef Jonas Fredrikson:
”Att komma till slutspel var bra gjort, att möta Luleå i kvarten… fan. Men, vad hände? VI VANN! Semi mot Eos, tycker vi har en god chans, jajamensan 1-0 borta, hemma i ett TOKFULLT Gothia Arena, 2-0, helt osant, nu går vi för 3-0, kan det verkligen gå? JAJAMENSAN. Final? Va sa du? FINAL!!! Hahaha okej vad händer nu? Folk ringer mig om biljetter… men hur skall jag veta, vi skall egentligen inte vara här. Möte idag om framtiden? Nu kör vi. Umeå står för motståndet, ett riktigt bra lag, men det har ju vi med tydligen. 24 april börjar vi borta, 27 april hemma, sedan får vi se… Vilken jävla resa föreningen fått göra. Tack ALLA inblandade! Familjen Fredrikson har fått lite uppmärksamhet, tack, Hanna Johansson har fått cred för att vara en fantastisk basketspelare, gött, men resten av laget skall ha lika mycket cred, TACK! Goooo Lions! Vi är Vi är Högsbo”

Kommentarer