SOLNA NÅDDE HÖGST I DERBYT MOT 08

SOLNA NÅDDE HÖGST I DERBYT MOT 08

Det var en typisk derbymatch som bjöds i Fryshuset. Inte alltid skönspel och finess men hela tiden kamp, dueller och dramatik, en match i publikens smak. Solna nådde högst och höll i längden och de vann Slaget om Linje 11 med 56-61.

Dramatiken stod verkligen i fokus i denna match. Lagen följde varandra tätt, tätt i första halvlek. Först i mitten av tredje perioden kom ett lite ryck. Solna gick upp med som mest åtta poäng men större delen av de avslutande 15 minuterna skiljde det bara ett eller två skott mellan lagen. 08 Stockholm hade ett par chanser att gå ikapp i slutet men fick inte till det riktigt.

I statistiken syns den stora skillnaden tydligt för denna match. Solna dominerad returtagningen totalt, 50 st mot 08:s 28 returer! Det var framför allt under den offensiva korgen Solna stod ut med hela 21 offensiva returer. Med tanke på hur många andra-chanser Solna gav sig själv är det anmärkningsvärt att man inte vann med större marginal. 08 Stockholm var dock effektivare i skyttet och hade högre procent på sin 2-poängare.

För Solna drog de amerikanska spelarna ett stort lass med varsin double-double. Guarden Ieasia Walker svarade för 23 poäng, 10 returer, 3 steals och en block. Centern Kelli Riles bidrog med 10 poäng och hela 16 returer och tre assists.

Vanessa Abel levererade en gedigen insats för 08 Stockholm. Med hög intensitet i både anfall och försvar skrapade hon ihop till en imponerande statistikrad; 21 poäng, 6 returer, 5 assists, 5 steals och en block. Näst högst poäng svarade Erica Iderstål för med 9 pinnar och 4 returer mot sina forna lagkamrater. Olga Kjelsson (3 steals), Karolina Mindell Kidanu (3 steals) och Luciana Jonsson (2 steals) visade vaksamhet i försvarsarbetet.

Den stora frågan efter matchen är vad coacherna tar med sig. Lagen kommer om några veckor mötas i två nervpirrande matcher i kvalserien. Där står hela säsongen och lite till på spel… Vad fick man med sig från den här matchen? Vad behöver man skruva på?

Kommentarer