Spännande möte i Täljehallen

Spännande möte i Täljehallen

Det är ett viktigt och minst sagt spännande möte som äger rum i Täljehallen under lördagen när Visby Ladies gästar Telge Basket. Det blir den tredje gången den här säsongen lagen möts och i de två tidigare mötena har lagen vunnit varsin match. Förvisso är det 6 poängs differens mellan lagen i tabellen, men då har Telge också en match mer spelad än gästande Ladies. Med andra ord är det en chans för Telge att ta ett stabilt grepp om fjärdeplatsen som kan hålla in i slutspelet och en chans för Visby att minska gapet och ge hopp om en fjärdeplats.

 

Hemmalaget har tre raka vinster i ryggen när de kliver in på sin hemmaplan under lördagseftermiddagen då de bockat av vinster mot Mark gånger två samt även mot Visby Ladies i ICA Maxi Arena för drygt två veckor sedan. Visby har varit inne i en formsvacka under 2018 då man enbart besegrade Uppsala under januari och februari månad fram tills att man bortaslog Alvik i Åkeshovshallen i söndags. Kanske var det ett tecken på att en vändning är påväg eller kanske var det ett tecken på ett trött Alvikslag som spelade mot Luleå mindre än 48 timmar innan.

 

I veckans lag för föregående veckan hittar vi en spelare från vardera lag; Telges Taylor Wurtz gjorde 13 poäng och tog 17 returer och Rashida Timbilla tog snarlika 18 returer och gjorde 13 poäng vilket gav bägge spelarna varsin plats i Veckans Lag V. 7.

 

Matchen livesänds inte, men kan följas via Visby Ladies twitter på @VisbyLadies eller via livestats på basketligandam.se.

Kommentarer