Stundande slutspelsdramatik i Huskvarna

Stundande slutspelsdramatik i Huskvarna

Någon gång kring kl 21 på onsdagskvällen vet vi mycket mer om hur slutspelsträdet kommer se ut i årets Basketligan Dam. Räkna med att se två motiverade lag i Huskvarna Sporthall.

Efter en seg och utdragen övertidsvinst på Gotland med minsta möjliga marginal tar Eos på onsdagskvällen sikte mot Wetterbygden i Huskvarna. Den supertäta tabellens mittenskikt gör en vinst värdefull för båda lag. Med bara två omgångar kvar att spela, där samtliga matcher kommer spelas den 13 och 20 mars kl 19:0,0 kan Eos både klättra en plats upp till fjärde eller trilla ner till sjätte.

För Wetterbygden är förutsättningarna enkla: Om de vinner en av sina sista två avslutande matcher mot Eos eller Alvik är de klara för åttonde och sista slutspelsplats. Om de däremot förlorar båda samtidigt som Visby vinner sina två (mot Norrköping och Högsbo) blir det Visby som tar platsen.

Om Eos vill vinna behöver de förbättra det mesta jämfört med matchen på Gotland i fredags, där de tog färre returer, gjorde fler turnovers och sköt sämre trepoängsprocent – men ändå lyckades vinna. Den bedriften kan bli svår att upprepa.

Just trepoängare har blivit lite av Wetterbygdens specialitet den här säsongen, då de har satt flest av alla lag i Basketligan Dam och dessutom med näst bästa träffsäkerhet. I vinsten mot Uppsala i lördags, där de ledde från start till mål, sänkte de nio långbollar på 22 försök.

Uppkast kl 19:00.

Kommentarer