Svenska mästaren på besök

Svenska mästaren på besök

Regerande svenska mästaren Luleå Basket besöker Stadium Arena.
De vet hur man vinner och har gjort det ett bra tag, säger coach Jurgita Kausaite.

Det blir inte mycket tuffare. Luleå Basket är även i år en stor kandidat till att skjuta till sig SM-guldet i vår. Dolphins som kommer från två raka förluster har nu laddat om och ser fram mot en inspirerande uppgift.
– Luleå vet hur man vinner och har gjort det ett bra tag. De har en stark ledare i Anna Barthold och en väldigt kunnig coach i David Visscher, som vet hur man får ut det bästa av sina spelare. Det är ett väldigt balanserat lag och en grupp med konkurrenskraftiga spelare. Luleå tror på sin förmåga och spelarna vet att de kommer hitta en lösning, säger coach Jurgita Kausaite.

Det gäller att Dolphins gör en toppmatch och att spelarna fokuserar på rätt saker – då kommer laget att ta kliv åt rätt håll.
– Att vinna handlar om: Hur bra kan vi bli? En dag i taget, en match i taget. Vi har jobbat på våra svagheter och styrkor, vilket är viktigt att veta om. Både Alvik och A3 Basket påvisade vilka svagheter vi har. Vi ser fram emot att ta lärdom av den här matchen också – att ta emot den regerande mästaren i vår hemmahall, säger Jurgita.

Uppkast klockan 16.00.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Kommentarer