Telge fortsätter att vinna – Alvik fortsätter att förlora

Telge fortsätter att vinna – Alvik fortsätter att förlora

Från start till mål var gästande Telge det starkare laget på bortaplan i Åkeshovshallen. Alvik hade inte mycket att sätta emot ett betydligt piggare Telge. 

Tabellåttan Telge har trots sin placeringen vind i seglet just nu och det märktes direkt från start. Gästerna var betydligt piggare och hade både mer energi och stabilitet än hemmalaget Alvik som hade svårt att göra poäng. Alvik satte endast 12 av totalt 41 tvåpoängare och två av 17 treor.

– Alla i hallen hade nog samma känsla igår, vi var inte där. Vi spelade passivt, allt gick långsamt, som att vi inte  vara taggade. Men Telge gjorde det också bra. De spelade riktigt bra basket och har verkligen fått ihop sitt spel. Men just nu är jag mer bekymrad över oss, säger Alvik Baskets coach Jurgita Kausaite.

Telge lyckades hålla Alvik på 42 poäng och tog sin tredje raka seger. Alvik är dock kvar på en tredjeplats i tabellen, fyra poäng före Norrköping som dock har spelat två matcher färre än Alvik.

– Vi har inte råd att deppa och tycka synd om oss själva. Vi ska inte peka finger utan jobba tillsammans, vi spelar för varandra. Vi är skyldiga varandra att göra vårt bästa för att vi som grupp ska bli så bra som möjligt, säger Jurgita.

Alvik Basket – Telge Basket 42-62 (10-16, 13-17, 7-19, 12-10).

Poäng i Alvik: Paula Juhlin 10, Nathalie Schönberg 8, Tina Moen 7, Dyana Pierre 6, Empress Davenport 5, Erica Iderstål 4, Klara Lundquist 2.
Poäng i Telge: Jasmine Gill 17, Tayler Mingo 12, Ellen Åström 9, Moa Filén-Hammarström 9, Tilde Ahlin 8, Linnea Nilsson 3, Patricia Elias 2, Fatou Bobb 2.

>>> Gamecard och statistik. 


Text: Rikard Aspegren
Foto: Martin Stern

Kommentarer