Telge vidare till semi

Telge vidare till semi

Eos räckte inte riktigt till i kvartsfinalen mot Telge, som tog hem segern även i match nummer två.

Matchbilden var dock inte riktigt lika, för även om Telge ledde hela matchen så ”segade” sig Eos ikapp vid flera tillfällen och bl.a. gick hemmalaget från 51-70 efter q3 till 71-77 med 4.30 kvar. Då kokade det verkligen i Eoshallen där det sattes säsongsrekord för Eos damlag med 657 personer i publiken.

Matchen dominerades som så ofta av de båda guardsen Brene Mosely i Eos och Tayler Mingo i Telge, vilka båda låg i topp i poänggörandet. Mosely med 30 pinnar och Mingo med 41!

Eos klarade dock av returtagningen mot det betydligt större Telge riktigt bra och coachen i Eos, Kevin Taylor Lundgren var inte missnöjd med just det:

– De var bättre än vi idag också, och då är de också värdiga att gå vidare. Jag tycker att vi lyckades bra med att hålla bort deras stora spelare, men i stället fick Tayler Mingo större plats och fick dominera lite för mycket.

För Eos del är säsongen slut, en säsong som trots en besvikelse idag ska ses positiv. 11 av 22 vunna matcher i grundserien och en femte plats är ett bra resultat, även om Kevin och hans spelare gärna hade velat ta något steg till.

Kommentarer