Tre kvar och tredjeplatsen säkrad för Sallén Basket

Tre kvar och tredjeplatsen säkrad för Sallén Basket

I grundserien återstår nu tre matcher. På lördag kommer Akropol till Uppsala för spel i Rosendalshallen kl. 15.00. Nykomlingarna i basketligan dam har hittills spelat 4/15 och får inrikta sig på att kvala kvar i damligan. När vi möttes i slutet av november i Ungdomens Hus i Rinkeby vann Sallén övertygande med 52-86 efter bra skytte och trots att vi vilade försvarsresen Christy Bacon. Den matchen präglades av de illdåd som drabbat hemmalagets ledare tidigare i veckan. Ordförande Jimmy Larsson Hagberg och ass coach Ali Ghanim misshandlades svårt i sina hem. Händelserna polisanmäldes, men utredningen lades ner utan att de skyldiga kunde gripas.

Akropol förstärkte laget i januari med amerikanskan Hope Elam, som närmast kom från spel i finska damligan (Forssan Alku). Elam har nu hunnit med fem matcher i Akropollinnet och presterade 23 poäng (trots mindre bra tvåpoängsskytte, 17%) i den senaste matchen hos Alvik, som slutade med en knapp förlust (67-69). I laget finns också damligaveteranerna Nina Baresso och Cecilia Ferm (båda 40 år senare i år), som fortfarande producerar mer än 10 poäng i snitt per match. Det är försvaret som inte klickat under premiärsäsongen i damligan. Akropol har släppt till flest poäng av alla lag i egen korg 1455 eller 76,6 poäng i snitt. Akropol har också, näst efter 08, tagit minst försvarsreturer.

Vi kommer med ett lag utan skador och vill få vårt grundspel att sitta inför slutspelet med stabilt och kontrollerat försvar samt snabbt, penetrerande och omväxlande anfallsspel. Vi kommer inte att underskatta vårt motstånd och vi vill ha med oss en bra känsla och energi inför slutspelet. Efter lördagens hemmamatch har vi två bortamatcher mot Akropols opponenter i återkvalet till damligan, Solna Vikings respektive 08 Stockholm HR. Vi återkommer till Rosendalshallen 21 mars för den första av tre matcher i kvartsfinalen.

Kommentarer