Tresiffrigt i Uppsala

Tresiffrigt i Uppsala

”Mission accomplished” var coach David Visschers ord efter dagens match mot Uppsala. Luleå Basket reste dit med målet att spela basket med hög intensitet och när vi levererade enligt planen hade Uppsala svårt att matcha oss. Slutresultatet blev 100-61 till Luleå.

Efter förra helgens Europaspel som slutade allt annat än önskvärt för Luleå med två förluster och en knäskada på Katie Frerking så kändes det skönt att stå som vinnare när slutsignalen ljöd idag. Vi spelade 40 minuter av bra basket, med högt tempo och bra bollfördelning. Allis Nyström gjorde en riktigt bra match och var den mest framstående aktören av alla idag med 25 poäng, 18 returer och 9 assist. Flera av de sistnämnda var rakt i händerna på Anna Barthold som sen lätt kunde lägga i bollen i korgen. Trots att man saknar Frerking på planen så utgjorde Uppsalas stora spelare O’Bannon knappt väsen av sig idag utan den som stod ut idag i Uppsala var nittonåriga Louise Skyttevall.

En skön vinst mot ett lag som har spelat bra hemma i Uppsala. Vi pratade hela veckan att spela med ett hög intensitet och fokus. Mission accomplished. Nu laddar vi om till sista hemmamatch innan Jul mot Visby på fredag, säger David Visscher.

Poäng i Luleå: Allis Nyström 25, Anna Barthold 20, Adrienne Motley 17, Jessica Thomas 17, Silvia Favento 11, Fanny Mosesson 5, Sofia Hägg 3, Lena Frederikssen 2.

Poäng i Uppsala: Heather Butler 25, Josefine Gelin 12, Jalen O’Bannon 9, Martine Landström 8, Louise Skyttevall 7, Alma Danielsson 2.

Statistik/Game card >>>

Kommentarer