Truppen klar – redo att testa Telge

Truppen klar – redo att testa Telge

Första testet för säsongen – och truppen är nu klar. Tony Georgsson och Sofia Forsman assisterar Jurgita Kausaite och guardduon Milica Joksimovic och Caroline Sigefelt gör bakplanen mer konkurrenskraftig.
”Milli” har visat bra inställning och vill ta nästa kliv och med Carro förväntar jag mig ledarskap och rutin, säger Jurgita.

Idag klockan 14.00 kastas en ny säsong igång. Det ”nya” Dolphins ska mäta krafterna med ligakonkurrenten Telge Basket – ett hårdsatsande lag med spel i EuroCup och en tung svensk värvning i landslagsguarden Klara Lundquist.

Dolphins går in i försäsongsmatchandet med en talangfull trupp och har nu klargjort vilka spelare som kommer representera det orangea linnet säsongen 2018/2019. Milica Joksimovic och Caroline Sigefelt är de sista pusselbitarna.
– Milicia är en guard med skottet som den stora styrkan. Hon har visat bra inställning, vill ta nästa kliv i sin utveckling och se hur bra hon kan bli. Hon är 22 år och är från Norrköping, vilket är viktigt, säger Jurgita Kausaite.

Caroline, 36, anslöt till Dolphins till säsongen 2011/2012 och har under tiden studerat och arbetar idag som läkare. En knäskada har gjort att guardens speltid senaste två säsongerna uteblivit.
– Hon har haft två tuffa år och jag vill hjälpa henne att spela vidare och till slut avsluta karriären på hennes villkor. Hon älskar att träna och tillhöra laget, sådana karaktärer är viktiga, och hon är en av de äldsta. Jag förväntar mig ledarskap och rutin.

På coachsidan var det länge oklart vilka som skulle assistera Jurgita.
Men nu har coachen hittat rätt. Duon Tony Georgsson och Sofia Forsman kommer att vara Jurgitas högra och vänstra hand.
– Sofia är en väldigt ambitiös tjej som vill satsa på sin coachning. Jag tycker hon är modig som tackat ja och detta blir en säsong där hon får lära sig saker varje dag och så mycket hon kan. Sofia kommer hjälpa mycket med praktiska saker där hon är strukturerad och jätteduktig.
– Tony kommer att komplettera mig bra med sin analytiska förmåga. Han kan klubben och kan basket samt kan hjälpa mycket genom att utmana mig och ifrågasätta ifall han tycker annorlunda. Han är trygg i sig själv och inte rädd att säga vad han tycker – och han kommer hjälpa att utveckla mig själv som ledare, säger Jurgita.

Till laget kommer dessutom Jimmy Tingsborg tillhöra. Dolphins egen MVP kommer agera team manager.

Spelattruppen 2018/2019:
Sofia Pelander, Michaela Borg, Lovisa Hjern, Caroline Sigefelt, Vanessa Taylor, Linn Jerrhage, Jessica Grant, Matilda Ståhl, Milica Joksimovic, Shaylen Burnett, Randi Abrahamsson, Geraldine McCorkell och Günesh Karaoglan.

Robin Svensson
robin@dolphins.se

Kommentarer